Φέτος την Πρωτομαγιά φτιάχνουμε το "στεφάνι της ευτυχίας": Πώς θα κάνουμε αυτό τον μήνα ξεχωριστό!

Boom Team
Wed, 28/04/2021 - 11:13
0 Comments

Η φετινή Πρωτομαγιά δεν σηματοδοτεί μόνο τη μεγάλη γιορτή της άνοιξης, αλλά και τη σταδιακή -και με προσοχή πάντα!- επιστροφή μας στην πολυαναμενόμενη «κανονικότητα». Ευκαιρία, λοιπόν, φέτος να πλέξουμε το "στεφάνι της ευτυχίας" και να αποφασίσουμε πως θα απολαύσουμε αυτόν το μήνα στο μέγιστο, παίρνοντας μερικές μικρές αποφάσεις, που όμως θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο. Πώς; Η σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, Μαριαλένα Νικολοβγένη έχει μερικές ιδέες... Επιλέξτε αυτές που σας ταιριάζουν κι εντάξτε τις στην καθημερινότητά σας! 

Φωτογραφία από Georgia Maciel (Pexels)

Δημιουργούμε στιγμές εξερεύνησης

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι η κατάλληλη στιγμή να βγούμε από το σπίτι και να πάμε για εξερεύνηση στη φύση. Στη θάλασσα ή στο βουνό υπάρχουν αμέτρητοι θησαυροί που μπορούμε να ανακαλύψουμε!

Πάμε για άθληση και παιχνίδι εκτός σπιτιού

Ευκαιρία να "ξεπιαστούμε", να αλλάξουμε εικόνες και να ενεργοποιήσουμε ξανά το σώμα μας. Μπορούμε να παίξουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια μαζί με τους φίλους μας - κυνηγητό, κρυφτό, να κάνουμε ποδήλατο, rollers, πατίνι, να πάμε στις κούνιες. Ό,τι τραβάει η όρεξη μας!

Τρώμε το πρώτο μας παγωτό

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης - και μπαίνοντας σιγά σιγά στο καλοκαίρι - είναι ιδανικός για να φάμε το πρώτο μας παγωτό!

Φωτογραφία από Freepik

Ώρα για τραγούδι και χορό!

Μια φορά τη μέρα, βάζουμε το αγαπημένο μας τραγούδι, τραγουδάμε και χορεύουμε!

Δεν ξεχνάμε να κάνουμε καλές πράξεις

Βοηθάμε τη μαμά στο σπίτι και μαζεύουμε τα παιχνίδια μας. Προσφέρουμε ρούχα και παιχνίδια που δεν χρειαζόμαστε πια σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Photo: Polina Kovaleva | Pexels 

Δημιουργούμε με έμπνευση από τη φύση!

Αυτή την εποχή η φύση είναι στα καλύτερά της! Παίρνουμε τα πινέλα και τις μπογιές και αφήνουμε τη φαντασία μας να δημιουργήσει τις πιο "ανθισμένες" ζωγραφιές αλλά και αυτοσχέδιες κατασκευές!

Τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, χρειάζεται να θρέφουμε το σώμα μας με περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Και αυτή η εποχή έχει πεντανόστιμα φρούτα! 

Photo: Tatiana Twinslol | Pexels 

Φυτεύουμε σπόρους

Φτιάχνουμε τα δικά μας γλαστράκια και τα φροντίζουμε να μεγαλώσουν. Έτσι, θα διδαχθούμε αξίες όπως η υπομονή, η φροντίδα και η υπευθυνότητα.

Βάζουμε στόχους

Διαβάζουμε τα μαθήματά μας και φροντίζουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.

Φωτογραφία από Jonathan Borba (Pexels)

BOOM TIP: Ζητήστε από τα παιδιά να γράψουν σε καρτελάκια όμορφες λέξεις, όπως αγάπη, ευτυχία, ομορφιά, ελπίδα και κρεμάστε τα μαζί με τα λουλούδια στο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι! Και μην ξεχνάτε, πως η ευτυχία μας αυξάνεται, πολλαπλασιάζοντας τα πράγματα που μας προκαλούν ευχαρίστηση.

 «Οι δραστηριότητες είναι απαραίτητες στην ευτυχία» - Α. Σοπενχάουερ

Meet Marialena: Η Μαριαλένα Νικολοβγένη είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης κι ενδυνάμωσης κι έχει μια αποστολή: Να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια απολαυστική καθημερινότητα, που θα αποτελέσει τη βάση για μια ζωή γεμάτη χαρά, επιτυχία και ευημερία. Πώς; Υιοθετώντας κι εφαρμόζοντας νέα εργαλεία, νέες στρατηγικές και νέες γνώσεις μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας εύκολα και γρήγορα.

Site: marialenanikolovgeni.gr

Facebook: MarialenaNikolovgeni

Instagram: marialena_nikolovgeni