Boom Team
Mon, 25/11/2024 - 10:42
Είναι εύκολα, γρήγορα, σπιτικά και πεντανόστιμα. Δείτε πώς θα φτιάξετε τα ψωμάκια με μυρωδικά με αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου, και... σκαρφαλώστε στην κορυφή της γεύσης!
Τι θα χρειαστούμε
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό Νο 1
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 300 γρ. χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ κ.γλ. αλάτι
- 1 αυγό
Για το σερβίρισμα
- ¼ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ¼ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Διαβάστε εδώ τη συνταγή βήμα-βήμα!
Πώς θα τα φτιάξουμε
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αρχικά ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα ζυμώνουμε με το χέρι. Ζυμώνουμε μέχρι να καταλήξουμε σε μια απαλή και εύπλαστη ζύμη.
- Αλευρώνουμε ελαφρώς το μπολ που χρησιμοποιήσαμε, επιστρέφουμε πίσω το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Περιμένουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες.
- Πλάθουμε 22 ίσα μπαλάκια και σχηματίζουμε το δέντρο. Ξεκινάμε στη βάση με 6 μπαλάκια, έπειτα προσθέτουμε 5, 4, 3, 2 και 1 στην κορυφή. Τέλος, προσθέτουμε και ένα ακόμη στη βάση.
- Αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για 15-20 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα φρέσκα μυρωδικά, το λιωμένο βούτυρο και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Μόλις βγει από τον φούρνο πασπαλίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με το μείγμα των μυρωδικών και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Site: alevri.com
Facebook: alevri.com.gr
Instagram: myloiagiougeorgiou
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο εορταστικό τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!