Boom Team
Mon, 25/11/2024 - 10:57
... Και βρίσκεται στο σωστό αλεύρι για τσουρέκι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου! Δείτε πώς θα τη φτιάξετε βήμα βήμα και μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί!
Τι θα χρειαστείτε
Υλικά:
- 1000 γρ. αλεύρι για Τσουρέκι
- 200 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 αυγό για το άλειμμα
- 200 ml γάλα, χλιαρό
- 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 κ.γλ. μαχλέπι, τριμμένο
- 0.5 κ.γλ. μαστίχα, τριμμένη
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Δείτε εδώ τη συνταγή βήμα βήμα!
Πώς θα το φτιάξετε
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα.
- Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
- Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα του αλεύρου.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40′ να φουσκώσει.
- Γεμίζουμε το ταψί μας με ζύμη μέχρι τη μέση, αφού βάλουμε μέσα στη ζύμη το φλουρί (καλά πλυμένο και τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο).
- Αφήνουμε τη βασιλόπιτα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα περίπου. Πριν βάλουμε τη ζύμη στο φούρνο την αλείφουμε με αυγό.
- Ψήνουμε στους 180°C σε μέγεθος ταψιού Νο 34 για 30′.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε την βασιλόπιτα σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα.
Site: alevri.com
Facebook: alevri.com.gr
Instagram: myloiagiougeorgiou
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο εορταστικό τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!