Σας έχουμε το μυστικό για την πιο εύκολη και νόστιμη βασιλόπιτα τσουρέκι

Boom Team
Mon, 25/11/2024 - 10:57

... Και βρίσκεται στο σωστό αλεύρι για τσουρέκι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου! Δείτε πώς θα τη φτιάξετε βήμα βήμα και μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί! 

Συνταγή & Food styling: Madame Ginger | Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Τι θα χρειαστείτε

Υλικά:

  • 1000 γρ. αλεύρι για Τσουρέκι
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 αυγό για το άλειμμα
  • 200 ml γάλα, χλιαρό
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.γλ. μαχλέπι, τριμμένο
  • 0.5 κ.γλ. μαστίχα, τριμμένη
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Δείτε εδώ τη συνταγή βήμα βήμα!

Πώς θα το φτιάξετε

  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα.
  • Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
  • Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα του αλεύρου.
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40′ να φουσκώσει.
  • Γεμίζουμε το ταψί μας με ζύμη μέχρι τη μέση, αφού βάλουμε μέσα στη ζύμη το φλουρί (καλά πλυμένο και τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο).
  • Αφήνουμε τη βασιλόπιτα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα περίπου. Πριν βάλουμε τη ζύμη στο φούρνο την αλείφουμε με αυγό.
  • Ψήνουμε στους 180°C σε μέγεθος ταψιού Νο 34 για 30′.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε την βασιλόπιτα σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα.

 

Site: alevri.com

Facebook: alevri.com.gr

Instagram: myloiagiougeorgiou

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο εορταστικό τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!