Μία από τις all time classic οικογενειακές παραδόσεις των γιορτών, είναι να μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα και να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Γι' αυτό κι εμείς σας έχουμε την πιο γρήγορη, εύκολη, νόστιμη συνταγή και αλάνθαστη συνταγή! Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Το μαλακό αλεύρι Νο 2 από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου!
Προετοιμασία:10 λεπτά | Μαγείρεμα:15 λεπτά Μερίδες:12 | Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Σκεύη: μπολ, ταψί, μίξερ, σπάτουλα
- 180 γρ. αλεύρι μαλακό Νο 2
- 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 30 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 130 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος & λίγες επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 95 γρ. κεράσια maraschino (πολύ καλά στεγνωμένα και ψιλοκομμένα)
How-to
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο, περίπου για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σταδιακά, και ανακατεύοντας το μείγμα με μία σπάτουλα, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά.
- Στο τέλος βάζουμε τα ψιλοκομμένα κεράσια, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πλάθουμε τη ζύμη σε 12 μπισκότα. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας ίση απόσταση μεταξύ τους. Προσθέτουμε επιπλέον ψιλοκομμένα κεράσια και σταγόνες σοκολάτας και τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας.
- Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τονnφούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Tip: Μόλις βγάλουμε τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά. Είναι απαραίτητο να τα αφήσουμε να κρυώσουν εντελώς για να σφίξουν.
Facebook: @alevri.com.gr
Instagram: @myloiagiougeorgiou
Pinterest: @myloiagiougeorgiou
Youtube: Μύλοι Αγίου Γεωργίου
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, χριστουγεννιάτικο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας επάνω στο εξώφυλλο!