Η συνταγή για το πιο γευστικό mocktail για παιδιά είναι απλή! Βάζεις σε ένα μπλέντερ δύο δόσεις φαντασίας, αρκετά ml παιδικής ανεμελιάς, τρία χαμόγελα και χτυπάς το μείγμα, προσθέτοντας αγκαλιές και δροσερές βουτιές. Απευθυνθήκαμε στο RECIPE, το αγαπημένο bar των βορείων προαστίων και ζητήσαμε 5 συνταγές για mocktail για… παιδιά! Τι λέτε; Να σερβίρουμε;
Summer Breeze
- 30 ml χυμό passion fruit
- 30 ml χυμό φραμπουάζ
- 20 ml σιρόπι πικραμύγδαλο
- 25 ml χυμό λάιμ
- Top up ανθρακούχο νερό
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε στο ποτήρι με πάγο και βάζουμε τελευταίο το ανθρακούχο νερό. Γαρνίρουμε με passion fruit και μερικά φραμπουάζ.
Recipe’s Homemade Lemonade
- 30 ml χυμό καρπούζι
- 30 ml χυμό φράουλα
- 60 ml χυμό λάιμ
- 20 ml σιρόπι αγαύης
- Top up τζιτζιμπίρα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε πάγο και γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και λάιμ.
Troll’s Elixir
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα μύρτιλο
- 4 φύλλα μέντας
- 20 ml χυμό λάιμ
- 150 ml χυμό παντζαριού
- 10 ml σιρόπι σφενδάμου
Βάζουμε τα υλικά σε shaker και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι και προσθέτουμε πάγο. Γαρνίρουμε με μέντα και μύρτιλα.
Energy Motion
- 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι
- 5 αμύγδαλα 1 κουταλάκι του γλυκού φιστικοβούτυρο
- 150 ml γάλα αμυγδάλου
- 35 ml σιρόπι αγαύης
- 2 κουταλάκια του γλυκού παγωμένα κόκκινα μούρα
Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε στο ποτήρι και γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα, flakes αμυγδάλου και ένα ζαχαρωτό της επιλογής μας.
Verginita Strawberry
- 5 ώριμες φράουλες
- 50 ml χυμό λάιμ
- 30 ml σιρόπι φράουλα
- 2 scoop τριμμένο πάγο
Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Το αποτέλεσμα μοιάζει με γρανίτα. Σερβίρουμε σε ποτήρι που στο χείλος του έχουμε βάλει ζάχαρη. Γαρνίρουμε με κομμάτια φράουλας.
Mocktail: Ένα μη αλκοολούχο ρόφημα που περιέχει από φρέσκα φρούτα και σιρόπι μέχρι, ενδεχομένως, γιαούρτι, μαρμελάδες ή χυμούς λαχανικών.
BOOM note: Τις συνταγές ετοίμασε ο bartender του RECIPE, Φάνης Χατζημανώλης, και τον ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο 8ο του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας επάνω στο εξώφυλλο