«Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς» | Η νέα αστυνομική σειρά βιβλίων των εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ που θα ξετρελάνει τα παιδιά!

Τζένη Μιχαηλίδη
Tue, 12/01/2021 - 15:32

Είναι γεγονός ότι μεγαλύτερη φαντασία από την παιδική δεν υπάρχει! Τα παιδιά είναι οι ήρωες της δικής τους καθημερινότητας, τρελαίνονται για μυστήριο και περιπέτεια, κι ενθουσιάζονται όταν αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μια αποστολή: Η πρόκληση εξάπτει τη φαντασία τους, κι επιστρατεύουν όλη τους τη φαντασία, την ευρηματικότητα και την ενέργεια, προκειμένου να λύσουν τον γρίφο...

Γι' αυτό και είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθούν στη νέα σειρά αστυνομικών βιβλίων «Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς», που αποτελείται από 13 βιβλία καθένα από τα οποία αποτελεί μια ξεχωριστή υπόθεση μυστηρίου. Η πιο τρελή παρέα, με τους 4 πιο ικανούς και αστείους ντεντέκτιβ έχει τα στοιχεία, οργανώνει το σχέδιο δράσης και ετοιμάζεται να λύσει τα πιο σύνθετα μυστήρια. Θα τα καταφέρει άραγε; Οι μικροί αναγνώστες δεν αργούν να γίνουν μέλος της ομάδας του Σέργουφ  καθώς ταυτίζονται και αγωνιούν μαζί με τους ήρωες για την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης!

 

 Οι ντεντέκτιβ της αστυνομικής σειράς είναι εξαιρετικά διαφορετικοί μεταξύ τους και αυτό καθιστά τα συγκεκριμένα βιβλία ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά. Αφού κάθε παιδί μέσα στον δικό του αγαπημένο ήρωα βλέπει ένα μέρος του εαυτού του. Ταυτίζεται με την προσωπικότητα, τις αγωνίες και τα πάθη του και μαθαίνει να αντιδρά  με ανάλογη εξυπνάδα και γρηγοράδα στις καθημερινές προκλήσεις. Ακόμα και όταν ο ήρωας του δείχνει να έχει παραξενιές ή να κάνει λάθη , το παιδί αναγνωρίζει τις δικιές του αδυναμίες και του δημιουργείται η επιθυμία να τις βελτιώσει. Αυτός είναι ο λόγος που τα βιβλία μυστηρίου, πέρα από αγωνία και δράση, έχουν αξιοσημείωτη εκπαιδευτική σημασία.

 Στην σειρά πρωταγωνιστούν 4 χαρακτήρες, καθόλου ταιριαστοί μεταξύ τους. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η διαφορετικότητα είναι δύναμη! Όταν υπάρχει ποικιλία απόψεων και προκαλούνται αντιπαραθέσεις, παράλληλα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την εύρεση των πιο σωστών λύσεων. Έτσι η ομάδα του Σέργουφ είναι αήττητη!

  Μιας που τον αναφέραμε ο Σέργουφ, είναι ένας σκύλος μα τι σκύλος! Ένας boss dog αλλά και ένας από τους πιο ικανούς ντεντέκτιβ . Αν και το ανάστημα του δεν το υποδηλώνει , οργανώνει την ομάδα και αυτό το οφείλει στην ενσυναίσθηση που τον διακατέχει. Για να λέμε και τις παραξενιές του, είναι πονηρός και σκανταλιάρης. Βέβαια αυτά τα τεχνάσματα του τα λατρεύουν τα παιδιά και τους προκαλεί πολύ γέλιο. Μια ακόμα μικρή λεπτομέρεια για τον Σέργουφ, είναι ερωτιάρης και έχει αδυναμία στις ψηλές σκυλίτσες!

 Η Τζούλια η ατρόμητη, είναι το μόνο κορίτσι της παρέας αλλά μετράει για δέκα. Έχει ταλέντο στο να γίνεται πειστική, ένα χαρακτηριστικό που συνήθως μόνο τα κορίτσια το έχουν. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη στην ομάδα! Έχει βαθιά ριζωμένο μέσα της το αστυνομικό δαιμόνιο και τρελαίνεται για αστυνομικές περιπέτειες.

 Επόμενος ο Ντιέγκο, το technology boy της παρέας. Είναι μια ιδιοφυΐα στην πληροφορική, αφού χρησιμοποιεί όλα τα τεχνολογικά gadget με απίστευτη ευκολία. Κάτι που μπορεί να του σπάσει τα νεύρα είναι η εξ αγχιστείας αδερφή του.

 Τελευταίος και πολύ κουρασμένος πάντα, ο Δόκτωρ Γάτσον ή αλλιώς ο Mr Χουζούρης. Αν και φημισμένος τεμπέλης γάτος, όταν θέλει γίνεται ένας ικανότατος πράκτορας. Κίνητρο του, το πολύ φαγητό!  

 Ο Σέργουφ και η παρέα του, είναι η καλύτερη παρέα για τους μικρούς αναγνώστες. Μπορεί κάθε βιβλίο να μπορεί να σταθεί αυτόνομα, όμως σίγουρα τα παιδιά θα τα αγαπήσουν τόσο πολύ που θα θέλουν να μαζέψουν στοιχεία και να βιώσουν την εμπειρία του κάθε μυστηρίου μαζί με τους αγαπημένους του ήρωες. Αν το παιδί σας είναι από 7 ετών και άνω, αποτελεί την καλύτερη σειρά βιβλίων για να διευρύνει την φαντασία και τους ορίζοντες του. Μα πάνω απ’ όλα, για να πάρει ηθικά διδάγματα και να αποκτήσει ενσυναίσθηση, αφού η ταύτιση χαρακτήρων που θα δημιουργηθεί, είναι το μεγαλύτερο ηθικό δίδαγμα και η μεγαλύτερη εκπαιδευτική πρόκληση!

 Το νέο βιβλίο της σειράς «Γκάζια στην πίστα»  έχει μόλις κυκλοφορήσει και σας περιμένει στα ράφια.

«Όταν το μυστήριο σου χτυπήσει την πόρτα, φώναξε τον Σέργουφ Χολμς».

Μια αστυνομική σειρά βιβλίων των Isaac Palmiola & Nuria Aparicio, αποκλειστικά για μικρούς ντεντέκτιβ!

Website: www.dioptra.gr

Instagram: @dioptrabooks

Facebook: Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications