Μαρία Λουίζα Βούρου: 10 Instagram posts μιας mommy to follow | The real mommy inspiration!

Μαρία Ιωαννάτου
Sat, 23/07/2022 - 10:39

Το hashtag που –δικαίως– τη χαρακτηρίζει είναι #trexatepodarakiamou, αφού, εκτός από μαμά του 3,5 ετών Ιάσονα, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο δεύτερο «παιδί» της, το www.thehealthyplan.gr, τα μαθήματα pilates και τη ραδιοφωνική εκπομπή της. Είναι 100% busy mom και το IG της είναι η απόδειξη. Let’s follow her!

Μαρία Λουίζα, όλοι ξέρουμε πως ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει τις ισορροπίες ενός ζευγαριού. Εσύ ποιες τρεις συμβουλές θα έδινες στους νέους γονείς;

Αρχικά, θα ήθελα να τους πω ότι τα πράγματα είναι δύο φορές πιο δύσκολα απ’ ό,τι τους λένε οι άλλοι γονείς! Γι’ αυτό να προλάβουν να κοιμηθούν όσο μπορούν πριν από τον ερχομό του μωρού κι έπειτα να προσπαθούν να βρίσκουν λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να κάνουν πράγματα που ευχαριστούν τον καθένα τους. Τέλος, όταν και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να κρατήσει κάποιος το μωρό, να κανονίσουν μια διανυκτέρευση εκτός σπιτιού για τους δυο τους.

Μοιράσου μαζί μας μία στιγμή από τους πρώτους μήνες με το παιδί που αναπολείς με χαμόγελο και μία που σε δυσκόλεψε πάρα πολύ.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, μερικές φορές αναπολώ τον θηλασμό, παρόλο που ήταν μια αρκετά δύσκολη διαδικασία για εμένα, καθώς το μωρό μου ήθελε να τρώει ανά 20 λεπτά. Επειδή κατάφερα να θηλάσω μόνο για τρεις μήνες, αναπολώ με χαμόγελο αυτή τη σύνδεση μεταξύ μας. Αυτό ήταν παράλληλα και το πιο δύσκολο κομμάτι, μαζί βέβαια με την αϋπνία. Μου προκαλεί ένα γλυκόπικρο συναίσθημα.

Πώς μπορεί μια νέα μαμά να εντάξει τη γυμναστική στη ζωή της;

Έχει πέσει πολλή μελέτη επί του θέματος! Στο site μου www.thehealthyplan.gr, που απευθύνεται και σε νέες μαμάδες, υπάρχει ειδική κατηγορία με σύντομα προγράμματα γυμναστικής που μπορείς να κάνεις είτε έχεις 5, είτε 45 λεπτά στη διάθεσή σου. Το βασικό πρόβλημα όλων των μαμάδων είναι η έλλειψη χρόνου, οπότε θεωρώ ότι μερικά σύντομα και αποτελεσματικά προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείς, μπορούν να βοηθήσουν. Για παράδειγμα, μέσα σε 5 λεπτά μια νέα μαμά μπορεί να κάνει ένα πρόγραμμα κοιλιακών ή λίγες ασκήσεις για τους γλουτούς, χωρίς μεγάλα διαλείμματα. Εννοείται βέβαια πως, πριν ξεκινήσουν να γυμνάζονται ξανά, θα πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Τα κιλά της εγκυμοσύνης απασχολούν πολλές νέες μαμάδες. Ποιο μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

Όσα μηνύματα και να στείλουμε, οι μαμάδες πάντα θα αγχώνονται! Αυτό που πιστεύω είναι ότι, αν προσέξουμε, τα κιλά της εγκυμοσύνης μπορούν να φύγουν. Δεν χρειάζεται άγχος. Το σημαντικότερο είναι να γεννηθεί πρώτα το παιδάκι, να πάνε όλα καλά και μετά το πρώτο δίμηνο που είναι δύσκολο, εφόσον το θέλει μια νέα μαμά, μπορεί να ακολουθήσει μια διατροφή που δεν θα τη ζορίζει, σε συνδυασμό πάντα με κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής.

Ως ο άνθρωπος πίσω από το www.thehealthyplan.gr, δώσε μας τρία απλά tips που μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή.

  • Να ακολουθούμε μια διατροφή που δεν θα μας καταδυναστεύει, είτε είναι μεσογειακή, vegan, vegetarian, gluten free...
  • Να επιλέγουμε είδη γυμναστικής που μας αρέσουν, είτε είναι το περπάτημα, είτε είναι η zumba, το pilates, η yoga, κτλ.
  • Να κοιμόμαστε καλά και να πίνουμε νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα βίντεο στο Instagram που μαγειρεύετε μαζί με τον Ιάσονα είναι πραγματικά απολαυστικά! Ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζει ο μικρός μέσα από αυτήν τη διαδικασία;

Η αλήθεια είναι ότι με τον μικρό μαγειρεύαμε παρέα από πολύ νωρίς. Τον είχα μέσα στο ριλάξ, μαγείρευα και του μιλούσα. Αργότερα είδα ότι του άρεσε πάρα πολύ και πλέον τα βίντεο έχουν γίνει viral, με το «κοινό» του να περιμένει πώς και πώς το επόμενο live μας. Θεωρώ ότι αυτό τον έχει βοηθήσει να τρώει αρκετά σωστά για τα δικά μου δεδομένα. Προσπαθώ, ακόμα κι όταν φτιάχνω κάποιο φαγητό με πολλές θερμίδες, όπως το παστίτσιο, να το κάνω λίγο πιο ελαφρύ, με κιμά από σόγια και λιγότερο λάδι.

Αποκάλυψέ μας…

Το αγαπημένο φαγητό του Ιάσονα… Μακαρόνια σε κάθε εκδοχή και ντοματίνια!
Ποιο φαγητό λαχταρούσες περισσότερο στην εγκυμοσύνη… Παγωτό φράουλα.
Το hashtag που περιγράφει αυτή την περίοδο τη ζωή σου… #trexatepodarakiamou.

Τον αγαπημένο σας οικογενειακό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές… Από τη δική μου πλευρά είναι η Άνδρος και από την πλευρά του άνδρα μου το χωριό Χανδρινός στον νομό Μεσσηνίας.
Η αγαπημένη σας βόλτα είναι… Στην πλατεία για μπάλα και πατίνι.

Το πιο γλυκό πράγμα που σου είπε την τελευταία εβδομάδα ο Ιάσονας… Αυτό που μου λέει κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί είναι: «Μαμά, ένα φιλάκι και μια αγκαλίτσα ακόμα. Σ’ αγαπώ πολύ». Προσπαθώ να το χαρώ για όσο κρατήσει!
Και το πιο αστείο… Όταν θέλει να δείξει κάτι, δεν σηκώνει τον δείκτη, αλλά τον μέσο!
Τη φράση που του λες συχνότερα μέσα στην ημέρα… «Θα σε φάω» και «Είμαι πολύ υπερήφανη για εσένα».

BOOM Note: Η Μαρία Λουίζα Βούρου είναι η δημιουργός του www.thehealthyplan.gr, έχει καθημερινή ραδιοφωνική
εκπομπή στον Sfera 102.2, παραδίδει μαθήματα pilates και πρόσφατα ξεκίνησε να ασχολείται με το event planning, δημιουργώντας την εταιρεία «Pink Box» μαζί με δύο φίλες της.

Don’t forget to follow her: @maria_louiza_real

 

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online

πατώντας επάνω στο εξώφυλλο!