Μαρίνα Γιώτη, τι έχεις στην τσάντα σου;

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Wed, 04/09/2019 - 11:58

Τρυπώσαμε στην τσάντα της Μαρίνας Γιώτη, και ανακαλύψαμε μαγικούς θησαυρούς... σαν εκείνους της Μαίρη Πόπινς

 

 

 

BOOM ID

Μαρίνα Γιώτη

Συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων

Μαμά της Βάιας, 10 ετών

Η αγαπημένη μου τσάντα είναι… το τσαντάκι του Sport Billy! Δείχνω την ηλικία μου, το ξέρω, αλλά, για όσους δε μεγάλωσαν στη δεκαετία του ‘80, διευκρινίζω ότι είναι το τσαντάκι στο οποίο μπορείς να βρεις τα πάντα και τη στιγμή που τα χρειάζεσαι. Από μια τσίχλα ως κι ένα ελικόπτερο. Στη δική μου πραγματικότητα, είναι μια λαδί υφασμάτινη τσάντα που ταιριάζει με τα πάντα, μπορώ να την περάσω στον ώμο και να χωρέσω μέσα ό,τι μπορεί να χρειαστώ στην πολύπλοκη καθημερινότητά μου.

Από τη μαγική τσάντα της Μαίρη Πόπινς ζηλεύω… τα πάντα! Τι να μη ζηλέψεις; Πέρα από την ευκολία που παρέχει, του να βρίσκεις ό,τι χρειάζεσαι στη στιγμή, έχει και κάποια υπέροχα αντικείμενα, όπως η μεζούρα που σου λέει τι είναι αυτό που μετράς. Χρήσιμο, έτσι; Όμως και γενικότερα η ιδέα του να μην παίρνεις τον κόσμο ως δεδομένο, γιατί μπορεί να σε εκπλήξει με το… βάθος του, είναι απλά εξαιρετική!

Τα 5 πράγματα που έχω πάντα στην τσάντα μου είναι:

  • Ένα pocket sketchbook, γιατί συχνά έχω μια ιδέα ή μια σκέψη και θέλω να την καταγράψω. Πολλές φορές, όταν περιμένω να μπω σε μια συνάντηση ή να παραλάβω τη Βάια από ένα μάθημα, σχεδιάζω κάποιον χαρακτήρα ή μια πρώτη ιδέα γρήγορα στο χαρτί. Αν ψάξεις τα σημειωματάριά μου, θα βρεις την αρχή από τα περισσότερα βιβλία μου.
  • Μια μικρή κασετίνα με στιλό, σε διάφορα χρώματα, για τις υπογραφές βιβλίων. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστεί κάποιο παιδάκι ή κάποιος γονιός που θα θέλει υπογραφή στο βιβλίο του και είμαι κάπως «παράξενη» με την υπογραφή μου. Τον τελευταίο καιρό μου συμβαίνει συχνά και, επειδή πολλοί μπαίνουν σε μεγάλο κόπο να με βρουν για μια υπογραφή, έτσι κι εγώ θέλω να προσφέρω πάντα κάτι προσεγμένο και ιδιαίτερο.
  • Καραμέλες με κανέλα, χωρίς ζάχαρη, που τρώω καμιά φορά για να μην πικραίνομαι.
  • Μια μικρή μεζούρα που, αν και δυστυχώς δεν είναι σαν της Μαίρη Πόπινς, είναι πολύ χρήσιμη για να μετρήσω αντικείμενα που θέλω να σχεδιάσω.
  • Μια μικρή αναδιπλούμενη τσάντα πολλαπλών χρήσεων, που γίνεται σαν πορτοφολάκι, για τα ψώνια μου. Προσέχω πάντα το περιβάλλον, ακόμα και μέσα από τα απλά και καθημερινά πράγματα.

 

Ξεφυλλίστε ολόκληρο το πρώτο τεύχος του BOOM εδώ!

 

Photo Credits: Δανάη Ίσαρη

 

Facebook: Marina Gioti

Instagram: @marina_gioti