Μονοήμερη στο Ναύπλιο με τα παιδιά: 5 πράγματα να κάνετε στην πόλη (ή γύρω από αυτή!)

Γεωργία Καρκάνη
Sat, 28/01/2023 - 16:01

Όσες φορές κι αν επισκεφθείτε το Ναύπλιο, πάντα θα ανακαλύπτετε κάτι καινούριο στον αγαπημένο και all time classic προορισμό που απέχει λιγότερο από μιάμιση ώρα από την Αθήνα!

feelmytravel/Freepik
  • Στο Παλαμήδι και το Μπούρτζι μικροί και μεγάλοι θα δείτε τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας με τον πιο ατμοσφαιρικό τρόπο.
  • Μια επίσκεψη στο Fougaro –ένα εργοστάσιο που μεταμορφώθηκε σε πολιτιστικό πολυχώρο δίχως να χάσει τον industrial χαρακτήρα του– για φαγητό, ποτό και παιχνίδι είναι απολαυστική για όλη την οικογένεια. Αναζητήστε τα παιδικά εργαστήρια που διοργανώνονται κατά καιρούς.
feelmytravel/Freepik
  • Εννοείται ότι δεν θα φύγετε από το Ναύπλιο χωρίς να δοκιμάσετε το περίφημο ιταλικό παγωτό του, που έχει εξελιχθεί σε σπεσιαλιτέ. Ιδανικά, συνδυάστε το με έναν περίπατο στα σοκάκια ή με τον γύρο της Αρβανιτιάς.
yana marudova/Unsplash
  • Επισκεφθείτε και τις «Πολύχρυσες Μυκήνες». Μιλήστε στα παιδιά για τα ομηρικά έπη και το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, αλλά και για τους Κύκλωπες, που ο θρύλος λέει πως κατασκεύασαν τα Κυκλώπεια Τείχη. Δείξτε τους την Πύλη των Λεόντων και εξηγήστε τους πως, σύμφωνα με τον ιστορικό Ηρόδοτο, εδώ κάποτε ζούσαν λιοντάρια.
  • Τιμήστε την παράδοση οινοποιίας της κοντινής Νεμέας με μια επίσκεψη στο Κτήμα Γκόφα, που διαθέτει και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά.

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο 14ο τεύχος του BOOM που μπορείτε να ξεφυλλίσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!