Ο Mahe είναι ένας σκύλος - φύλακας άγγελος!

Boom Team
Sat, 14/09/2019 - 17:13

Κυρίες και κύριοι, έχουμε την τιμή να σας συστήσουμε τον Mahe, έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και τον καλύτερό του φίλο, τον 9χρονο James.

boom_james_labrador

Ο μικρός James βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, δεν μιλάει και αποφεύγει κάθε άγγιγμα και οπτική επαφή με την οικογένειά του. Δεν θέλει κανείς να τον ακουμπάει ή να τον κοιτάζει, παρά μόνο ο καλύτερός του φίλος, ο Mahe, που κοιμάται μαζί του κάθε βράδυ. Πρόσφατα, ο μικρός James χρειάστηκε να εισαχθεί στο Νοσοκομείο Παίδων του Wellington για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ώστε να διαπιστωθούν τα αιτία των κρίσεων που εμφανίζει τελευταία. 

Η σχέση τους είναι τόσο ζεστή και έντονη, που ο Mahe δεν αποχωρίζεται ποτέ τον μικρό ούτε καν όταν εκείνος πρέπει να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. H φωτογράφος του νοσοκομείου, η Louise Goossens απαθανάτισε τις στιγμές και ο μπαμπάς του James τις μοιράστηκε στο facebook, κάνοντάς μας όλους να δακρύσουμε. 

boom_james_labrador

boom_james_labrador

Οι γιατροί αρχικά παραξενεύτηκαν με την παρουσία του σκύλου, ωστόσο τελικά έδωσαν την άδειά τους να μπει ο Mahe στο νοσοκομείο, προκειμένου να είναι δίπλα στο φιλαράκι του εκείνες τις πιο δύσκολες στιγμές. Ο James υπεβλήθη σε ολική αναισθησία και ο σκύλος παρακολουθούσε με ανησυχία τη διαδικασία, γρυλίζοντας στο πρόσωπο του φίλου του και περιμένοντάς τον να ξυπνήσει. «Είχε μείνει ακίνητος και κοιτούσε τον James, δείχνοντας να ανησυχεί πραγματικά» είπε συγκινημένη η μαμά του 9χρονου που εξήγησε πως και η ίδια παίρνει δύναμη από τον Mahe! 

boom_james_labrador

Αν κάθε παιδάκι έχει κοντά του έναν τέτοιο φίλο, τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα! Δε συμφωνείτε;

boom_james_labrad

Dogs do speak but only to those who know how to listen.

Orhan Pamuk