Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας - Το ονειρεμένο ταξίδι μας στη Σέριφο.

Μυρτώ Κάζη
Sat, 20/05/2023 - 15:56

Σήμερα, 20 Μαΐου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, μια μέρα που γιορτάζεται τα τελευταία χρόνια με απόφαση του ΟΗΕ προκειμένου να αναδειχθεί στη διεθνή κοινότητα η αξία της μέλισσας και τα οφέλη που προσφέρει στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Η APIVITA με αφορμή τη γιορτή αυτή, οργάνωσε ένα μαγικό ταξίδι στη Σέριφο για να μας μυήσει στα μυστικά της μέλισσας και να μας ξεναγήσει στο δικό της "σύμπαν".

Ήταν ένα ταξίδι ψυχής, γεμάτο εμπειρίες, εικόνες, γεύσεις και αρώματα!

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι μέλισσες κατοικούν στον πλανήτη περισσότερο από 100 εκατομμύρια χρόνια και με την καθημερινή τους εργασία επικονιάζουν το 70% των φυτικών ειδών, γεγονός που σημαίνει ότι συμβάλλουν στη γονιμοποίηση 40.000 ειδών φυτών παγκοσμίως. Εμπνευσμένη από την αέναη σχέση των μελισσών και της Ελληνικής φύσης, η APIVITA, ως πιστοποιημένη B Corp εταιρεία, βάζει το πάθος και την αφοσίωσή της για το περιβάλλον πάνω από κάθε τι που κάνει. Όπως ακριβώς και το μελίσσι, η εταιρεία μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ποτέ δεν σταματάει να δημιουργεί και να μοιράζει αξία: αξία για το περιβάλλον, αξία για την κοινωνία και αξία για την οικονομία! Στο πλαίσιο αυτό, ταξιδέψαμε με μια υπέροχη ομάδα κοριτσιών στη Σέριφο για  το 1ο PR Sustainability Trip!

Κατά τη διάρκεια των δυο ημερών παραμονής μας στο νησί επισκεφτήκαμε και εργαστήκαμε σε πρότυπο βιολογικό μελισσοκομείο, ξεναγηθήκαμε στα αμπέλια ενός μοναδικού τοπικού οινοποιείου, περπατήσαμε στα σοκάκια της μοναδικής Χώρας της Σερίφου, και τέλος, σε συνεργασία με το TheBee Camp, μέλος του Οργανισμού 1% for the Planet, συμβάλλαμε στο να μετατραπεί το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου στο 1ο Bee School της νησιωτικής Ελλάδας! Αχ δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια τι ταξίδι ήταν αυτό! 

ΒΟΟΜ Νote: Είμαι ενθουσιασμένη με αυτό που θα διαβάσετε στις επόμενες γραμμές!

Για όλο τον μήνα Μάϊο, η APIVITA δεσμεύεται να επιστρέψει το 100% των παγκόσμιων πωλήσεων της σειράς BEESSENTIAL OILS σε δράσεις για την προστασία και την ανάδειξη της σημασίας της μέλισσας για το οικοσύστημα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με τη «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», μέλος του Οργανισμού 1% for the Planet στο πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών» το οποίο αποτελεί μοναδική πρακτική στην Ευρώπη και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο! 

Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην υπέροχη ομάδα της APIVITA, τη Λίνα, τον Σωτήρη, την Ευτυχία, τη Βάσια, την Άννα και όλα τα μέλη της #APIVITAteam γιατί ήταν για εμάς ένα συναρπαστικό διήμερο, όπου μάθαμε πολλά ενώ ταυτόχρονα ζήσαμε εξαιρετικά ανέμελες στιγμές γεμάτες γέλια, selfies και αγκαλιές!

 

Με αγάπη,

Μυρτώ

 

Photos by @nickyeconomou