Πέταξε σήμερα αυτά τα 5 πράγματα από το σπίτι σου και δεν θα το μετανιώσεις!

Μυρτώ Κάζη
Sat, 22/04/2023 - 13:42

Είναι κάπως σαν «μαμαδένιο φετίχ» να φυλάμε πράγματα παντελώς άχρηστα, τα οποία στο τέλος της ημέρας μας δημιουργούν πρόβλημα, καθώς το σπίτι μας γεμίζει ασφυκτικά και τελικά δεν αξιοποιούμε ούτε τα χρήσιμα πράγματα!

boom_house
Photo on Freepik

Να λοιπόν 5 είδη πραγμάτων που μπορείς να πετάξεις σήμερα.

Χωρίς τύψεις!

boom_house
Photo by Maria Luiza Melo on Pexels

CDs & DVDs

Ναι, οκ, τα έχεις από την εφηβεία σου, είναι η συλλεκτική σειρά Friends ή ταινίες που έχεις δει εκατοντάδες φορές, όμως αλήθεια, πόσα ενθύμια θα φυλάξεις; Διάλεξε τα 10 αγαπημένα σου και τα υπόλοιπα μπορείς να τα αποχωριστείς. Χωρίς τύψεις και χωρίς κλάματα. Άλλωστε, ας μη γελιόμαστε, δεν έχεις player για να τα τοποθετήσεις.

Ρούχα που δεν έχεις βάλει τα τελευταία 5 χρόνια

Το ξέρουμε, τα έχεις αγοράσει ακριβά ή από ένα μέρος που είχατε πάει με τον άντρα σου ή τέλος πάντων τα αγαπάς για κάποιον δικό σου λόγο. Το μόνο -σημαντικό- πρόβλημα είναι πως δεν σου ταιριάζουν. Δεν σου κάνουν ή δεν σου πάνε. Γι' αυτό άλλωστε και τα τελευταία 5 χρόνια δεν τα έχεις φορέσει. Ας τα «χαιρετίσουμε» πανηγυρικά! Κάποιος άλλος άνθρωπος θα χαρεί πολύ να τα φορέσει! 

boom_house
Photo by Anastasia Shuraeva on Pexels

Παπούτσια υπό διάλυση

Επίσης αγαπημένα, η γνωστή ιστορία τού πόσο τα πλήρωσες και πόσο τα αγάπησες, όμως πλέον δεν φοριούνται, γιατί είναι έτοιμα να αποσυντεθούν. Τα αποχωριζόμαστε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

boom_house
Photo by Andrew Tanglao on Unsplash

Δειγματάκια!

Oh, God! Πόσα δειγματάκια από κολόνιες, κρεμούλες, σαμπουάν έχουμε στο μπάνιο μας. Κάποιες θα έχουν και δεκάδες μικροσκοπικά μπουκαλάκια με σαμπουάν ή κρέμες σώματος από ξενοδοχεία. Δεν χρειάζεται να το γράψουμε. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Χαρτούρα

Αν είχαμε μια υποθετική ζυγαριά για να ζυγίσουμε τα άχρηστα χαρτιά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι, τότε θα παθαίναμε σοκ από τον αριθμό των κιλών. Διαφημιστικά προσπέκτους, ντοσιέ με άχρηστα χαρτιά που φυλάμε χωρίς λόγο, εξετάσεις, ενθύμια, σημειώσεις από το πανεπιστήμιο, χιλιάδες ζωγραφιές των παιδιών μας. 

Σηκώνεις μανίκια και κάνεις εκκαθάριση. Οι μπλε κάδοι θα σε ευγνωμονούν!