Πολιτιστική ατζέντα @ home!

Εύα Ανυφαντή
Thu, 12/03/2020 - 16:30

Ποιος είπε ότι πρέπει να βγούμε από το σπίτι για να περάσουμε καλά; Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου έχει και θέατρο και σινεμά και μουσεία, όλα μέσα από το σπίτι!

Θέατρο | Ιστοσελίδα Εθνικού Θεάτρου, Ψηφιοποιημένο αρχείο, Παιδικό Στέκι

Ομήρου Οδύσσεια (το παραμύθι των παραμυθιών)

Χάρη στο ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μερικές από τις ιστορικές του παραστάσεις, όπως αυτή, που βασίζεται σε ένα από τα πιο σπουδαία παραμύθια όλων των εποχών και ανέβηκε στο Παιδικό Στέκι με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη (θεατρική σεζόν 2000-2001). Ο πολυμήχανος Οδυσσέας θα περάσει από τη χώρα των Λωτοφάγων και άλλα μαγικά μέρη, θα συναντήσει τις Σειρήνες κι άλλα μυθικά πλάσματα, θα γλιτώσει από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη και με τη βοήθεια των θεών του Ολύμπου θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και θα καταφέρει να γυρίσει στο σπίτι του, στην Ιθάκη.

Movie night | Netflix

HUGO

Η πρώτη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε γυρισμένη σε 3D, βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας μεταξύ άλλων, και σίγουρα μία από τις καλύτερες επιλογές για όλη την οικογένεια. Φτιάξτε ποπ κορν, καθίστε αγκαλιά στον καναπέ, ακολουθήστε τον Χιούγκο στις συγκλονιστικές του περιπέτειες και ταξιδέψτε σε έναν μαγικό κόσμο με κλειδαριές σε σχήμα καρδιάς, γρανάζια ρολογιών και μυστήρια που περιμένουν να λυθούν...

Επίσκεψη στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου

Τα μεγαλύτερα και διασημότερα μουσεία του κόσμου μας δίνουν τη δυνατότητα να τα επισκεφτούμε online και να κάνουμε τον γύρω του κόσμου. Πρώτη στάση Παρίσι, Λούβρο, δεύτερη στάση Μαδρίτη, Μουσείο του Πράντο, τρίτη στάση Ρώμη, Μουσεία του Βατικανού, τέταρτη στάση Αγγλία, Βρετανικό Μουσείο.

Online παιχνίδια | Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Πώς ντύνονταν οι αρχαίοι Έλληνες; Θέλεις να γράψεις το όνομά σου στη Γραμμική Β΄; Μπορείς να ενώσεις τα κομμάτια αγγείων που βρέθηκαν σπασμένα στην ανασκαφή; Αυτά και πολλά άλλα παιχνίδια αλλά και τρισδιάστατες απεικονίσεις θα ανακαλύψετε στο site του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

You Tube Kids

Αν μέχρι τώρα είχατε αμφιβολίες για το κατά πόσο το περιεχόμενο που παρακολουθούν τα παιδιά σας στο youtube είναι κατάλληλο και ασφαλές, σας έχουμε καλά νέα. Η εφαρμογή youtube kids υποστηρίζεται πλέον και στην Ελλάδα - πάνω στην ώρα. Από την Πέππα το γουρουνάκι και τα Στρουμφάκια, μέχρι παιχνίδια, ιδέες για κατασκευές και τραγούδια είναι πλέον στη διάθεσή σας, ενώ έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα προφίλ μέσω του οποίου θα ελέγχετε τι βλέπουν τα παιδιά σας, πόση ώρα παρακολουθούν αλλά και να μπλοκάρετε ό,τι θεωρείτε ακατάλληλο.