Πώς θα αγαπήσει το παιδί μου τα υγιεινά σνακ; Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα βρήκαν τον πιο έξυπνο τρόπο!

Boom Team
Fri, 26/04/2024 - 16:34

Η ημέρα ενός παιδιού στο σχολείο είναι ιδιαίτερα απαιτητική τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Αν και μικρό, το δεκατιανό δεν παύει να είναι σημαντικό γεύμα καθώς πρέπει να δίνει  ενέργεια και να τροφοδοτεί τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας παράλληλα τη συγκέντρωση του παιδιού. Επίσης πρέπει να χορταίνει, να είναι υγιεινό και φυσικά νόστιμο και όλα αυτά χωρίς να «βαραίνει» το παιδί. 

Γι' αυτό και είναι σημαντικό να προετοιμάζουν οι γονείς στο σπίτι το δεκατιανό με τη συμμετοχή και βοήθεια του παιδιού, μετατρέποντας τη διαδικασία σε ένα μικρό αλλά εξαιρετικό μάθημα διατροφής για τα παιδιά, ενώ παράλληλα να τους δημιουργεί  την αίσθηση της προσωπικής ευθύνης για την διατροφή τους. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό τα παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο το δεκατιανό τους, αφού είναι κάτι που έχουν φτιάξει μόνα τους χρησιμοποιώντας τα υλικά της προτίμησής τους.

Photo: Yan Krukau @ Pexels 

Στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα δίνεται μεγάλη αξία στην ώρα του φαγητού, καθώς είναι μια ευκαιρία να καλλιεργήσουν οι μαθητές υγιεινές διατροφικές συνήθειες για όλη τους τη ζωή, αλλά και να αλληλοεπιδράσουν και να μοιραστούν τα νέα τους. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν καθιερώσει την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα  ως ημέρα υγιεινού δεκατιανού όπου τα παιδιά είναι υπεύθυνα να επιλέξουν τις αγαπημένες τους υγιεινές γεύσεις και μαζί με τις δασκάλες τους να προετοιμάσουν το δεκατιανό τους. Με τον τρόπο αυτό το δεκατιανό έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια όλων των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους! Γιατί τα παιδιά με υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι υγιή και ευτυχισμένα παιδιά! 

Μαμά και μπαμπά, είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε το υγιεινό δεκατιανό και στις διακοπές, ειδικά το Πάσχα που έχουμε γύρω μας αμέτρητους γλυκούς πειρασμούς! Αν συνεχίσουμε να τρώμε με συνέπεια το υγιεινό μας δεκατιανό δεν θα θέλουμε να τρώμε συνέχεια γλυκά και άλλες λιχουδιές! 

Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Site: www.geitonas.edu.gr

Facebook:geitonasedu