Q&A Πλύσιμο μωρουδιακών! Έχουμε τις απαντήσεις!

Boom Team
Mon, 28/02/2022 - 23:39

Η αγάπη σας για το νεογέννητο μεγαλώνει όσο μεγαλώνει και η στοίβα με τα ρουχαλάκια και όλα τα μωρουδιακά που φοράει και λερώνει τους πρώτους μήνες της ζωής του. Το πλύσιμό τους όμως αποτελεί ένα απαιτητικό task, που χρειάζεται υπομονή, κανόνες και πρόγραμμα. Έχετε τα ρούχα; Έχουμε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας!

Photo by Jordan Nix @Unsplash

Ερώτηση #1: Μπορώ να πλένω τα ρούχα του μωρού μαζί με των ενηλίκων;

Απάντηση: Όχι. Τα ρούχα του μωρού πρέπει να πλένονται αποκλειστικά μόνα τους, πάντα ξεχωριστά από των ενηλίκων.

 

Ερώτηση #2: Πρέπει να πλένω όλα τα καινούρια ρουχαλάκια, ακόμα και αυτά που δεν θα ακουμπήσουν στο δέρμα του μωρού μου, όπως οι ζακέτες;

Απάντηση: Φυσικά και πρέπει να πλένετε όλα τα καινούρια ρουχαλάκια πριν έρθουν σε επαφή με το μωρό σας. Ακόμα και εκείνα που ενδέχεται να βάλετε πάνω από κάποιο άλλο ρούχο.

 

Ερώτηση #3: Πώς επιλέγω το ιδανικό απορρυπαντικό και μαλακτικό για τα ρούχα του μωρού μου;

Απάντηση: Να επιλέγετε πάντα εκείνα τα απορρυπαντικά και μαλακτικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για νεογέννητα και προστατεύουν το ευαίσθητο δέρμα τους. Θα πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένα, υποαλλεργικά και να μην περιέχουν χρωστικές και σιλικόνη.

 

Ερώτηση #4: Ποια είναι η σωστή δόση απορρυπαντικού;

Απάντηση: Να χρησιμοποιείτε πάντα τη δόση που αναγράφεται στην ετικέτα του απορρυπαντικού. Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.

 

Ερώτηση #5: Είναι αναγκαίο το σιδέρωμα των μωρουδιακών ρούχων;

Απάντηση: Ναι, είναι καλό να σιδερώνετε επιμελώς τα μωρουδιακά ρούχα για επιπλέον αποστείρωση.

 

Ερώτηση #6: Πώς μπορώ να πλύνω τις μικροσκοπικές κάλτσες και τα πολύ μικρά ρουχαλάκια του μωρού;

Απάντηση: Τοποθετήστε τις μικροσκοπικές και τόσο χαριτωμένες κάλτσες του μωρού σας μαζί με τα πολύ μικρά ρουχαλάκια του στην ειδική σακούλα πλέγματος.

 

Ερώτηση #7: Τι πρέπει να ελέγχω πάντα πριν βάλω τα ρουχαλάκια του μωρού στο πλυντήριο;

Απάντηση: Πριν τοποθετήσετε τα μωρουδιακά ρούχα μέσα στον κάδο, θα πρέπει να ελέγχετε και να διαβάζετε τις ετικέτες, έτσι ώστε να μην πλυθούν σε λάθος θερμοκρασία. Δεν θέλετε να χαλάσουν τα ρουχαλάκια του, σωστά;

 

Photo by Rodnae Productions @Pexels

 

Ερώτηση: Με τα παιχνίδια του μωρού, τι γίνεται; Κάθε πότε πρέπει να τα πλένω;

Απάντηση: Καλό θα ήταν να μην ξεχνάτε να πλένετε τα παιχνίδια του μωρού σας. Ιδανικά, μπορείτε να τα καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα ή ανά 10 μέρες.

 

BOOM info: Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Σχέσεις Στοργής, the BOOM edition ΙΙ", που καθ' όλη τη διάρκεια του 2022 θα φτάσει σε 50.000 νέες µαµάδες στο δωµάτιο του µαιευτηρίου την ημέρα της γέννησης του μωρού τους! Το περιοδικό θα το βρείτε σε όλα τα ιδιωτικά µαιευτήρια της Ελλάδας καθώς και σε 4 πανεπιστηµιακά νοσοκοµεία της χώρας (Ηρακλείου, Πάτρας, Ιωαννίνων και Λάρισας).