Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό | Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο σπίτι

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Sun, 12/04/2020 - 16:05

Αν θέλετε να περάσετε ακόμα περισσότερο δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι την πιο νόστιμη DIY δημιουργία: τα φετινά πασχαλινά σοκολατένια αυγά! Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί;

boom πασχαλινό σοκολατένιο αυγό

Αρχικά θα χρειαστείτε την ειδική φόρμα για πασχαλινά σοκολατένια αυγά. Αν δεν έχετε, μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδια καλούπια με αλουμινόχαρτο.

Υλικά

300 γρ. κουβερτούρα

λευκή κουβερτούρα για διακόσμηση

χρωματιστά sprinkles για διακόσμηση

Εκτέλεση

Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζετε σε μπεν μαρί για να λιώσει. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει μέχρι να φτάσει στους 35ο βαθμούς. Διαφορετικά μπορείτε να λιώσετε τη μισή και μόλις την αποσύρετε από το μπεν μαρί, να ρίξετε αμέσως μετά τα υπόλοιπα κομμάτια της κουβερτούρας.

boom πασχαλινό σοκολατένιο αυγό

Μόλις λοιπόν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, βάζετε μια κουταλιά της σούπας στη φόρμα και γυρνώντας τη ή με τη βοήθεια ενός πινέλου, την αλείφετε σε όλη την επιφάνεια, ρίχνοντας το περιττό πάλι πίσω στη λιωμένη σοκολάτα. Με ένα μαχαίρι μπορείτε να καθαρίσετε την σοκολάτα γύρω από το αυγό, πάνω στη φόρμα, για ένα καθαρό αποτέλεσμα.

boom πασχαλινό σοκολατένιο αυγό

Στη συνέχεια απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίστε τη φόρμα σας, αφήνοντάς την εκεί για 15 λεπτά ή έως ότου η σοκολάτα έχει στερεοποιηθεί εντελώς. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τη σοκολάτα 1-2 φορές ώστε τα αυγά σας να αποκτήσουν το επιθυμητό πάχος και τα αφήνετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

boom πασχαλινό σοκολατένιο αυγό

Μόλις παγώσουν μπορείτε να τα βγάλετε από τις φόρμες, πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλά σας (αν χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο, αφαιρέστε όλο το υλικό προσεκτικά). Πριν κλείσετε τα δύο μέρη του αυγού μπορείτε να βάλετε μέσα, sprinkles, καραμέλες, σοκολατάκια ή ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε. Για να τα ενώσετε, χρησιμοποιήστε λίγη από τη λιωμένη κουβερτούρα που σας έμεινε ως "κόλλα" και τέλος διακοσμήστε με λωρίδες λευκής κουβερτούρας και sprinkles. 

 

The End!

Πηγή: Jamie Oliver