Ο ελεύθερος χρόνος στο σπίτι μπορεί να σας οδηγήσει σε πολλά νέα δημιουργικά μονοπάτια, ειδικά όταν έχετε στην παρέα σας μικρούς "συνεργάτες" που θα συμβάλλουν με τον πιο συναρπαστικό τρόπο. Τι θα λέγατε λοιπόν σήμερα να κάνετε ένα ταξίδι στο Μεξικό, φτιάχνοντας μεξικάνικα churros, τις πεντανόστιμες λιχουδιές που μοιάζουν με τους δικούς μας λουκουμάδες; Την ιδέα μας την έδωσε το πιο fun μεξικάνικο εστιατόριο των βορείων προαστίων, το Ancho Mexican Grill κι εμείς βρήκαμε τη συνταγή. Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Υλικά
Για τη σάλτσα σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. γάλα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τα churros
80 γρ. βούτυρο
240 γρ. νερό
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αβγά, μέτρια
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. κανέλα
4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά. Αφαιρούμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει η σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα churros
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να χάσει την υγρασία του και γίνει ένα μαλακό ζυμάρι. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει τελείως. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ομογενοποιηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι κόβουμε churros 10 εκ. Ψήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε κατευθείαν σε μπολ που έχουμε αναμείξει τη ζάχαρη με την κανέλα. Σερβίρουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
BOOM Info: Αν θέλετε να εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε το δικό σας μεξικάνικο μενού, πατήστε εδώ
Για να δούμε τις επόμενες ημέρες τι θα μας προτείνει το Ancho Mexican Grill; Αναμένουμε με ανυπομονησία
Η συνταγή είναι από το www.akispetretzikis.com