Spetses Mini Marathon - Παιδικοί αγώνες: Οδηγίες προς γονείς

Μυρτώ Κάζη
Sun, 01/05/2022 - 23:06

Το Spetses Mini Marathon πλησιάζει και είμαστε εν-θου-σι-α-σμέ-νοι που θα είμαστε εκεί για 11η χρονιά να λάβουμε μέρος στη γιορτή αυτού του αθλητισμού! 

Οι παιδικοί αγώνες του Spetses Mini Marathon αποτελούν πλέον θεσμό και δημιουργούν μοναδικές αναμνήσεις στα παιδιά μας που έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, να ζήσουν την ανυπομονησία, τη χαρά του τερματισμού και την ευτυχία της συμμετοχής.

Οι παιδικοί αγώνες όμως έχουν το δικό τους πολύ σημαντικό manual και θα θέλαμε να το έχετε διαβάσει καλά πριν έρθετε στις Σπέτσες!

 

#1 Αξία έχει η συμμετοχή

Ξεκινάμε με τη βασική και πιο ουσιαστική συμβουλή. Αν σήμερα μόλις γράψατε τα παιδιά σας στους παιδικούς αγώνες, ήδη από τώρα πρέπει να ξεκινήσετε την κουβέντα μαζί τους! Είναι μαγικό που θα είναι εκεί, είναι υπέροχο που το παιδάκι σας θα τρέξει και θα αγωνιστεί όμως σημασία έχει η συμμετοχή. Και αυτό θα πρέπει να το πείτε αρκετές φορές (και στον εαυτό σας!). Μιλήστε στο παιδί σας, εξηγήστε του πόσο σπουδαίο είναι που θα βρίσκεται στην αφετηρία αυτού του μοναδικού αγώνα και πως σημασία δεν έχει να τερματίσει πρώτο, αλλά να τερματίσει! Τονίστε ξανά και ξανά την αξία της συμμετοχής. 

#2 Εξηγήστε τη ροή του αγώνα

Είναι σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν με ακρίβεια τι θα συμβεί εκείνη την ημέρα. Για να μην βιώσουν στρες αποχωρισμού ή να μην φοβηθούν βλέποντας τόσο κόσμο γύρω τους, περιγράψτε τους αναλυτικά τι θα συμβεί! "Αγάπη μου, θα πάμε στην αφετηρία μαζί, θα κάνουμε μια αγκαλίτσα και εγώ θα σε αφήσω να τρέξεις και θα σε περιμένω στον τερματισμό για την πιο μεγάλη αγκαλιά!". Μην έχετε την απαίτηση από ένα μικρό παιδάκι να γνωρίζει τι θα πει αγώνας τρεξίματος ή κολύμβησης. Εξηγήστε κάθε μέρος της διαδικασίας αναλυτικά και ακόμα καλύτερα δείξτε του βίντεο από προηγούμενες χρονιές. Τα παιδιά αισθάνονται ασφάλεια όταν γνωρίζουν!

#3 Φαγητό, νερό, ξεκούραση!

Το ότι οι παιδικοί αγώνες είναι πιο μικροί σε απόσταση δεν σημαίνει πως μπορείτε να έχετε φάει με το παιδάκι σας πριν ένα βαρύ γεύμα ή να έχετε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ. Αντιμετωπίστε τον αγώνα με σοβαρότητα και μπείτε οικογενειακώς σε αθλητικό mood! Το προηγούμενο βράδυ αλλά και την ίδια ημέρα ο μικρός αθλητής ή η μικρή αθλήτρια θα πρέπει να έχει φάει κάτι ελαφρύ, ιδανικά σκέτα μακαρονάκια, να έχει ενυδατωθεί καλά και φυσικά να έχει ξεκουραστεί πολύ καλά. 

#4 Άφιξη στην αφετηρία.

Προσπαθήστε να μην φτάσετε στην αφετηρία 3 λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας. Τα παιδιά αγχώνονται και φυσικά αντιλαμβάνονται το δικό σας άγχος να προλάβετε. Οργανώστε καλά τον χρόνο σας και ελάτε τουλάχιστον 20 λεπτά νωρίτερα στην αφετηρία ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

#5 Οι φωτογραφίες του μικρού αθλητή

Ναι το ξέρουμε, το παιδί σας συμμετέχει στο Spetses Mini Marathon και είστε απίστευτα περήφανοι για αυτό! Και πολύ καλά κάνετε. Παρόλα αυτά από τις ηλικίες των 5 ετών και άνω τα παιδάκια θα πρέπει να τρέξουν μόνα τους το αγώνισμα χωρίς τους δεκάδες γονείς να βρίσκονται ανάμεσα στα πόδια τους (για να τα υποστηρίξουν ή να τα φωτογραφίσουν) και να ανεβάζουν έτσι την επικινδυνότητα του αγώνα. Στην αφετηρία είπαμε, αγκαλίτσα και φύγαμε! Θα τους περιμένετε ξανά στον τερματισμό! 

#6 Τελευταίος και καλύτερος!

Κάντε ότι δεν υπάρχουν ρολόγια, χρονόμετρα, χρόνοι, ρεκόρ, μετάλλια! Κάθε παιδάκι θα πάρει το μετάλλιό του γιατί κέρδισε με τη συμμετοχή του! Μην κάνετε καμία αναφορά σε πρωτιές, χρόνους και ρεκόρ. Κάθε παιδάκι τρέχει με το δικό του tempo και βάσει των δυνάμεών του! Δεν ενδιαφέρει κανέναν ποιος τερμάτισε πρώτος, γιατί, δεν ξέρουμε αν σας το αναφέραμε αρκετά σε αυτό το άρθρο... #2winis2participate ! Μέσα από αυτή τη διαδικασία το παιδί σας θα πάρει ένα μοναδικό μάθημα ζωής. Θα τρέξει με την καρδιά του, θα γελάσει, θα διασκεδάσει και η ψυχή του θα γεμίσει μόνο ευχάριστα συναισθήματα. Αφήστε τον ανταγωνισμό στην άκρη και ελάτε να αγκαλιάσουμε όλα τα παιδάκια που θα συμμετάσχουν στο Spetses Mini Marathon!

 

#7 Το Spetses Mini Marathon είναι μόνο η αρχή!

Με αφορμή τη συμμετοχή του παιδιού σας στο Spetses Mini Marathon, βάλτε τον αθλητισμό στη ζωή σας! "Αν έστω και ένα μόνο παιδί αφήσει το tablet για να ξεκινήσει τον αθλητισμό, αυτό είναι το κέρδος για εμάς", μας είπε η Μαρίνα Κουταρέλλη Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses mini Marathon και η φράση της αυτή μας συγκινεί βαθιά. Ο θεσμός αυτός είναι η καλύτερη αφορμή για να μυήσουμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό και να ξεκινήσει έτσι ένα μοναδικό ταξίδι που θα τα συντροφεύει ως τρόπος ζωής για πάντα! (Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή της εδώ).

Photo Kosmas Koumianos
Photo Kosmas Koumianos

#8  Ας μιλήσουμε για τον εθελοντισμό!

Το Spetses mini Marathon υποστηρίζει όσο καμία άλλη διοργάνωση τον εθελοντισμό. Δεκάδες εθελοντές θα βρίσκονται και φέτος στις Σπέτσες το τριήμερο των αγώνων για να υποστηρίξουν έμπρακτα τη διοργάνωση. Αν τους συναντήσετε στον δρόμο, δείξτε τους στα παιδιά σας και μιλήστε τους για την αξία του εθελοντισμού. Πού θα μπορούσαν άραγε να γίνουν εθελοντές τα παιδιά σας; Ας ανοίξουμε αυτή την όμορφη κουβέντα με αφορμή τις Σπέτσες! 

#9 Enjoy the ride

Και κλείνουμε με την ευχή να απολαύσετε κάθε στιγμή του τριημέρου! Θα βρίσκεστε στο υπέροχο νησί των Σπετσών, είστε όλοι μαζί, το παιδάκι σας θα λάβει μέρος στους αγώνες, εσείς θα το καμαρώσετε. Πριν και μετά τους αγώνες, κάντε όμορφες βόλτες, εξερευνήστε μαζί το ιστορικό αυτό νησί του Αργοσαρωνικού, επισκεφθείτε το Μουσείο της Μπουμπουλίνας, δοκιμάστε φρέσκο ψάρι, επισκεφθείτε τον Φάρο στο Παλιό Λιμάνι, δείτε το άγαλμα της γοργόνας που βρίσκεται εκεί, φάτε παγωτό και χα-λα-ρώ-στε! Είστε στις Σπέτσες και είστε όλοι μαζί! Απολαύστε κάθε στιγμή του τριημέρου και αφήστε πίσω σας άγχη της δουλειάς σας και υποχρεώσεις! Σας ευχόμαστε να περάσετε ΜΟΝΑΔΙΚΑ και το Spetses Mini Marathon να προσθέσει μοναδικές στιγμές στο οικογενειακό σας άλμπουμ αναμνήσεων!

Με αγάπη,

η ομάδα του ΒΟΟΜ!

ΥΓ: Θα είμαστε κι εμείς εκεί, στην αφετηρία και στον τερματισμό για να γιορτάσουμε μαζί σας!

 

 

ΒΟΟΜ ΝΟΤΕ:

Σας υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα των παιδικών αγώνων: 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

17:00 Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. & 300 μ.

17:30 Τελετή Απονομής για τον Παιδικό Κολυμβητικό Αγώνα

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

15:00 My 1st Spetses mini Marathon Παιδικός Αγώνας 500 μ.

15:30 Παιδικός Αγώνας 500μ (Α΄, Β΄,& Γ΄ τάξεις Δημοτικού) & 1.000μ. (Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεις Δημοτικού)

 

* Το ΒΟΟΜ θα είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας στο Spetses Mini Marathon.