Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στην Αττική από αύριο

Boom Team
Tue, 15/09/2020 - 17:58
0 Comments

Στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη, ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο 16 Σεπτεμβρίου στην Αττική:

  • Σε όλες τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους η πληρότητα ορίζεται στο 50% και οι παρευρισκόμενοι θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι με μάσκα.
  • Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική και κλειστές αίθουσες συναυλιών αναστέλλεται η λειτουργία για 14 μέρες.
  • Η πληρότητα στους κινηματογράφους ορίζεται στο 60% με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς, και σε ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων κλπ όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου.
  • Στις λαϊκές αγορές υποχρεωτική χρήση μάσκας από παραγωγούς και καταναλωτές, απόσταση μεταξύ πάγκων στα 3 μέτρα και μείωση στο 50 % των πωλητών.
  • Σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα ορίζεται αυστηρό όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι.
  • Σύσταση σε πολίτες άνω των 65 ετών για γενική χρήση μάσκας. 

Τα νέα έκτακτα μέτρα θα ισχύουν ως τις 30 Σεπτεμβρίου και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Χαρδαλιάς "τα μέτρα κρίνονται αναγκαία για έναν ακόμη λόγο: την προτεραιότητα που δίνουμε στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ανάγκη να μειώσουμε τα επίπεδα κινδύνου διασποράς του ιού από άλλες δραστηριότητες πολιτών."

Ανέφερε επίσης, πως από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας στις 25 Φεβρουαρίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί 13.240 κρούσματα ενώ σήμερα καταγράφηκαν 310 κρούσματα. 

Επιπλέον, ο κύριος Μαγιορκίνης τόνισε τη σημασία της "κοινωνικής φούσκας", την προσωρινή δημιουργία δηλαδή ενός σταθερού κύκλου σταθερών συναναστροφών για κάθε οικογένεια, που έχει διαπιστωθεί πως συμβάλλει στη μείωση μετάδοσης του ιού.