Ξένια Πρεζεράκου: "Αγριεύω σε όποιον τολμήσει να μου πει ότι το παιδί μου δεν έχει ευκαιρία, δείχνω τα δόντια μου, δαγκώνω..." | Η συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας της μικρής Αναστασίας

Ελισάβετ Παπαντωνίου
Mon, 19/04/2021 - 10:37
0 Comments

Μια αληθινή μητέρα-μαχήτρια έγινε σήμερα 43 ετών. Όπως λέει και η ίδια, στη ζωή της έχει δώσει πολλές "μάχες" μαζί με τους γονείς της και εξακολουθεί να δίνει μία πλάι στην κόρη της, τη μικρή Αναστασία.

Η 7χρονη Αναστασία διαγνώστηκε με μια σπάνια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Η ιστορία της συγκίνησε το πανελλήνιο και με τη βοήθεια του κόσμου κατάφερε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Χιούστον. Από το πλευρό της δεν έλειψε στιγμή η μητέρα της, Ξένια Πρεζεράκου.

«Σήμερα έχω τα γενέθλια μου γίνομαι 43. Όταν ήμουν μικρή, μέχρι περίπου τα 26 μου, βρισκόμουν συχνά πυκνά σε νοσοκομεία... Βλέπεις είχα έναν πατέρα ήρωα, που πολεμούσε με την υγεία του 26 τουλάχιστον χρόνια. Είχα μια μητέρα που πάλεψε και νίκησε ευτυχώς τον καρκίνο, μέχρι τότε σαν παιδί έφηβη και μετά νέα κοπέλα είχα ζήσει πολύ μέσα στα νοσοκομεία. Έβλεπα την οικογένεια μου συχνά στα νοσοκομεία να κλαίμε να γελάμε να τρώμε στα σκαλιά του λαϊκού νοσοκομείου, να προσπαθούμε να φέρουμε άγιο φως από το παρεκκλήσι στο δωμάτιο …


Από τότε μέχρι φέτος δεν ξαναπήγα ποτέ, ούτε απέξω δεν περνούσα από τα νοσοκομεία, ένιωθα ότι πρέπει να προσέξω να είμαι υγιής να μην το ξαναζήσω αυτό πάση θυσία.
Ένιωθα ευάλωτη, φοβόμουν τα νοσοκομεία, νόμιζα ότι δεν θα άντεχα ούτε μια μέρα ακόμη εκεί..
Δεν είμαι ευάλωτη όμως τελικά, όπως νόμιζα… 7 μήνες πολεμάω με όλους, ματώνω στους διαδρόμους, αγριεύω σε όποιον τολμήσει να μου πει ότι το παιδί μου δεν έχει ευκαιρία, δείχνω τα δόντια μου, δαγκώνω…
Δεν ξέρω τι θα γίνει πως μου τα έφερε έτσι η ζωή, πως με προετοίμασε αλλά είμαι έτοιμη θάνατε, σε κοιτάω στα μάτια. Θα πεθάνεις πρώτος…»

Η μικρή Αναστασία είναι κόρη της αδελφής της Έρρικας Πρεζεράκου, Ξένιας και του Ηλία Τριανταφυλλάκη. Η θεία της, Έρρικα, είχε απευθύνει έκκληση στο μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" προκειμένου να καταφέρει η μικρή μαχήτρια να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να λάβει τη θεραπεία που χρειάζεται: "Σ’ αυτόν τον αγώνα που δίνει η Αναστασία μας χρειάζεται όλους κοντά της. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι 7 χρονών και να παλεύεις για τη ζωή σου", είχε πει συγκινημένη. Όπως και έγινε. Εμείς δεν έχουμε παρά να δώσουμε κουράγιο στην Αναστασία και την οικογένειά της, να ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και να επιστρέψει πίσω νικήτρια.