5 διαχρονικά μυστικά ομορφιάς που μου έμαθε η μαμά μου και θέλω να μάθει και η κόρη μου

Boom Team
Sun, 21/11/2021 - 11:57

Εκτός από τις βασικές αξίες της ζωής που αποτελούν σπουδαία εφόδια που οι γονείς οφείλουν να διδάξουν στα παιδιά τους, οι μαμάδες των κοριτσιών έχουν μία ακόμη σημαντική αποστολή: να μάθουν στις κόρες τους μερικά από τα πιο χρήσιμα beauty tips που θα τις συντροφεύουν σε όλη τη ζωή τους. Δείτε παρακάτω 5 διαχρονικά μυστικά που οι συντάκτριες του ΒΟΟΜ μάθαμε από τις μαμάδες μας και θέλουμε οπωσδήποτε να υιοθετήσουν και οι κόρες μας.

Φωτογραφία από @prostooleh (Freepik)

#1 Ενυδάτωση στο φουλ

Από πολύ μικρή ηλικία η μητέρα μου με δίδαξε πόσο σημαντικό είναι να ενυδατώνεις το δέρμα σου για να διατηρήσεις το δερματικό φραγμό, που προστατεύει το δέρμα από ερεθιστικούς παράγοντες και φλεγμονές, και ότι πρέπει να χρησιμοποιείς την κατάλληλη ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου. Για παράδειγμα, εάν το δέρμα σου είναι επιρρεπές στην ακμή, υπάρχουν φόρμουλες που ενυδατώνουν χωρίς να προκαλούν εξάρσεις».

#2 Σωστό ντεμακιγιάζ

Μεταξύ άλλων η μητέρα μου πάντα τόνιζε τη σημασία του να καθαρίζεις το πρόσωπό σου πριν κοιμηθείς το βράδυ, ώστε να αφαιρέσεις το μακιγιάζ και να απαλλαγείς από τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Ωστόσο, το δέρμα πρέπει να καθαρίζεται σωστά και το πρωί, καθώς όλες οι εκκρίσεις που αποβάλλει κατά τη διάρκεια της νύχτας πρέπει να ξεπλένονται επιμελώς.

Φωτογραφία από Kalos Skincare (Unsplash)

#3 Αντηλιακό πάντα και παντού

Η σωστή προστασία από τον ήλιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και να αποτρέψετε τα σημάδια γήρανσης. Η μαμά μου ήταν πολύ αυστηρή σχετικά με την εφαρμογή του αντηλιακού. Η εφαρμογή ενός προϊόντος που μπλοκάρει άμεσα τις επιβλαβείς ακτίνες UV, με SPF τουλάχιστον 30 στο πρόσωπο, το στήθος και το λαιμό, είναι η καθημερινή μου συνήθεια πριν φύγω από το σπίτι.

#4 Ένα αβοκάντο την ημέρα...

Δεδομένου ότι τα αβοκάντο είναι γνωστά για τη θρέψη και την αναζωογόνηση του δέρματος (είναι γεμάτα με βιταμίνες Α, Ε, Β και Κ), η μαμά μου συνήθιζε να φτιάχνει μάσκες προσώπου και μαλλιών για την αδερφή μου και εμένα. Για το πρόσωπο, απλώς αφαιρέστε τους σπόρους και τη φλούδα από το αβοκάντο και πολτοποιήστε το. Ανακατέψτε καλά με 1 κουταλιά της σούπας μέλι, στη συνέχεια εφαρμόστε και αφήστε στο δέρμα σας για 15 λεπτά.

Φωτογραφία από Thought Catalog (Unsplash)

#5 Μαλλιά δυνατά και λαμπερά

Η μαμά μου «ορκίζεται» σε αυτό το beauty tip και τώρα το κάνω κι εγώ. Πάρτε μερικά αποξηραμένα φύλλα κάρυ και κάντε τα σκόνη. Προσθέστε χλιαρό έλαιο καρύδας και εφαρμόστε στα μαλλιά σας μία ή δύο ώρες πριν τα λούσετε.

ΒΟΟΜ Note: Μαμάδες, είναι σημαντικό να βρίσκουμε πού και πού λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας να είναι τόσο έντονοι που μερικές φορές δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, όμως είναι σημαντικό να είμαστε πρώτα εμείς ήρεμες για να είναι και τα μικρά μας. Υιοθετήστε αυτά τα μυστικά ομορφιάς στην καθημερινότητά σας και θα μας θυμηθείτε!