Aγρόκτημα Δούρου: Εδώ, το λάδι είναι οικογενειακή υπόθεση

Μυρτώ Κάζη
Tue, 30/03/2021 - 12:05

Στις όχθες του ποταμού Αλφειού, λίγο μετά τη γραφική Ανδρίτσαινα, το αγρόκτημα Δούρου απλώνεται σε 1.000 στρέμματα εύφορου εδάφους, παράγοντας κάθε χρόνο τόνους βιολογικού παρθένου ελαιόλαδου. Αυτό το εκλεκτό λάδι, με τα αρώματα και την εξαιρετική γεύση του, κάνει τα οικογενειακά μας φαγητά νόστιμα, θρεπτικά και πολύ υγιεινά.

boom_λάδι
Photo by Δανάη Ίσαρη

Γιατί το παιδί μου πρέπει να τρώει βιολογικό λάδι;
Μετά τους πρώτους έξι μήνες ενός μωρού, που ξεκινά η κατανάλωση στερεών τροφών και μπαίνει το λάδι στη διατροφή του, έχει μεγάλη σημασία να επιλέγουμε το βιολογικό λάδι ως βασικό συστατικό όλων των γευμάτων που το περιλαμβάνουν, είτε φρέσκο είτε αργότερα μαγειρεμένο. Τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού άλλωστε είναι εξαιρετικά σημαντικά ως προς το διατροφικό του πρόγραμμα, ενώ το είδος των τροφών που θα λάβει φαίνεται πως επηρεάζει τόσο τις μετέπειτα διατροφικές του επιλογές όσο και τη δύναμη του οργανισμού του. Είναι έτσι οι ρυθμοί της καθημερινότητας των γονιών, που συχνά ξεχνάμε τη σημασία της πρώτης ύλης των οικογενειακών μας γευμάτων. Το λάδι όμως θα πρέπει να μπει ως πρώτη προτεραιότητα, για να είμαστε σίγουροι πως θα μεγαλώσουμε υγιή και δυνατά παιδιά!

Τι προσφέρει το λάδι που παράγεται από βιολογικές ελιές Κορωνέικης ποικιλίας;
Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι αμιγώς ελληνική, θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κόσμο και μάλιστα με
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ). Οι ελιές στο αγρόκτημα Δούρου ωριμάζουν σε μια καταπράσινη περιοχή με καθαρά νερά, πλημμυρισμένη από τα αρώματα του πεύκου, της δάφνης και των σχίνων. Μαζεύονται με το χέρι και μεταφέρονται σε πιστοποιημένο βιολογικό ελαιοτριβείο, όπου πολτοποιούνται την ίδια ημέρα και στη συνέχεια εμφιαλώνονται. Ο καθαρός αέρας που φυσάει μέσα στα κλαριά και το μικροκλίμα της περιοχής δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια της ελιάς, που χαρίζει στον τόπο αυτό τους καρπούς της εδώ και αιώνες.

Εξαιρετικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο είναι εκείνο που:
Λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο από τους καρπούς της ελιάς με μηχανικά ή φυσικά μέσα, χωρίς βιομηχανική επεξεργασία. Το λάδι αυτό χαρακτηρίζεται από την πολύ χαμηλή οξύτητά του, το λαμπερό χρώμα, τη φρουτώδη γεύση και τα αρώματα του φρεσκοκομμένου καρπού. Κυριολεκτικά, αναβαθμίζει τις σαλάτες και αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο κάθε κρύο ή ζεστό πιάτο στο οικογενειακό σας τραπέζι!

BOOM Note: Ο ελαιώνας του αγροκτήματος Δούρου καλλιεργείται παραδοσιακά, εδώ και δέκα χρόνια, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της οργανικής γεωργίας.

 

Θα το βρείτε στα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και σε πολλά delicatessen σε όλη την Ελλάδα.

 

Αγρόκτημα Δούρου

Website: www.dourosfarm.gr

Email: info@dourosfarm.gr

Facebook: @Αγρόκτημα-Δούρου

Instagram: @dourosfarm

 

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο ανοιξιάτικο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας επάνω στο εξώφυλλο!

boom-douros