BOOM Weekend agenda | Τέσσερις εποχές, Αστροναύτες του μέλλοντος, πειράματα φυσικής & δημιουργικά εργαστήρια

Εύα Ανυφαντή
Thu, 01/10/2020 - 15:36
0 Comments

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει από όπερα και δημιουργικά εργαστήρια μέχρι πειράματα φυσικής και βόλτα στο διάστημα! Παίρνουμε τα αντισηπτικά μας, φοράμε σωστά τις μάσκες μας, τηρούμε αυστηρά τις αποστάσεις και φύγαμε! 

Τέσσερις εποχές | Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ένα διαχρονικό αριστούργημα που υμνεί τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου, οι Τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι έρχονται για δεύτερη χρονιά μέσα από μια πρωτότυπη παράσταση με «πράσινο» χαρακτήρα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, οι Τέσσερις εποχές, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της μπαρόκ μουσικής, ξαναζωντανεύουν επί σκηνής με τρόπο μοναδικό σε μια παράσταση μουσικού θεάτρου η οποία θίγει σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον και τους κινδύνους που διατρέχει. Τη σκηνική δημιουργία της παράστασης έχει αναλάβει η ανατρεπτική θεατρική ομάδα Patari Project, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της ταλαντούχας Σοφίας Πάσχου, μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μια σειρά παραστάσεων που έγιναν σημεία αναφοράς για το κοινό του θεάτρου για παιδιά και νέους.

Κυριακή 1η Νοεμβρίου, ώρα 11:00 | Μέχρι Ιανουάριο του 2021 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δημιουργώ Τελεία-Τελεία! | Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Έργα του Roy Lichtenstein από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στον πολύχρωμο κόσμο της Pop Art! Μέσα από μία αναδρομή στο έργο του Roy Lichtenstein, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τα έργα του δημιουργού και με την βοήθεια της εισηγήτριας θα πειραματιστούν με τεχνικές που συναντάμε τόσο στο έργο του διάσημου καλλιτέχνη, όσο και στην Pop art ευρύτερα, ξεκινώντας με την αγαπημένη μας τεχνική εκτύπωσης, Ben day Dots! Προχωρώντας, θα πειραματιστούμε με την τεχνική του stencil, των μοτίβων αλλά και του κολλάζ, δίνοντας την ελευθερία στα παιδιά να εφαρμόσουν αυτές τις τεχνικές στις δικές τους μοναδικές συνθέσεις. Το εργαστήριο έχει ως στόχο την ενθάρρυνση και καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης, μέσα από τη γνωριμία με το έργο των καλλιτεχνών και την πρακτική εφαρμογή των τεχνοτροπιών που συναντάμε στο κίνημα της Pop Art, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να εξελίξουν τις δεξιότητές τους μέσα από τις δικές τους μοναδικές συνθέσεις. Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ιουλία Μαρούση

Κάθε Κυριακή, ώρες 10.30-12.00 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Όλα είναι όπερα!» | Μέγαρο Μουσικής

Πώς γίνεται άραγε μια απλή μπανιέρα να μετατρέπεται σε σκηνή θεάτρου; Και η κουρτίνα της σε μαγική αυλαία; Τι κρύβεται πίσω από αυτό το παράξενο σκηνικό; Από πού βγαίνει η μουσική που ακούμε; Ποιος τραγουδάει; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μεταμορφώνουν τη μουσική σε μια ολόκληρη παράσταση που ζωντανεύει στη σκηνή; Εάν θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις, σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλα είναι όπερα!» την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Banquet για να σας αποκαλύψουμε τα μυστικά της μουσικής, της όπερας, των οργάνων, αλλά και όλα τα επαγγέλματα που συνεργάζονται για να δημιουργηθεί μια σκηνική παραγωγή!

Κυριακή 1η Νοεμβρίου, ώρα έναρξης: 11.30 π.μ. και 3μ.μ. | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Οι Αστροναύτες του Μέλλοντος» | Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στον λόφο των Νυμφών στο Θησείο

Οι νεαροί «Αστροναύτες του Μέλλοντος» μέσα από έναν ισορροπημένο σχεδιασμό παιχνιδιού και γνώσης, εισάγονται σε σύγχρονα θέματα Αστρονομίας και Διαστημικής Φυσικής. Το ταξίδι τους με αφετηρία τη Γη και προορισμό την εξερεύνηση του Διαστήματος, πραγματοποιείται μέσω επιμορφωτικών και διασκεδαστικών δοκιμασιών και ολοκληρώνεται με τον σχεδιασμό μιας μοναδικής Διαστημικής Αποστολής. Εργαστήριό τους θα γίνει το μουσείο Γεωαστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο λόφο των Νυμφών στο Θησείο.

Η δράση θα πραγματοποιείται σε ομάδες των 8 ατόμων (για παιδιά ηλικία 7 - 11) και ώρες 10:30 -12:00 & 12:30 – 14:00, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Κυριακή 1 Νοεμβρίου & κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα | Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 210 3490055, 210 3490160, 2103490036 

Planet Physics | Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

H διαδραστική και επιμορφωτική έκθεση Φυσικής Planet Physics παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"! Πειραματιστείτε με το σιδηρομαγνητικό υγρό, δημιουργήστε το δικό σας κύμα Tsunami και μία τεράστια δίνη νερού, μελετήστε την επίδραση της φυγόκεντρου δύναμης, μάθετε τα πάντα για την ανάκλαση και σύνθεση του φωτός, φωτίστε το δικό σας φωτόσπαθο και άλλα πολλά...

Κάθε Κυριακή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ανακαλύπτουμε τον "μαγικό" κόσμο των Επιστημών!

 Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων: τηλ. 212 254 0000