Έχουμε τη συνταγή για το πιο λαχταριστό γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι

Boom Team
Sat, 15/04/2023 - 12:51

Είναι πεντανόστιμο, εύκολο, ιδανικό επιδόρπιο για το πασχαλινό τραπέζι και λέγεται... σπάτουλα! Προμηθευτείτε ψιλό σιμιγδάλι Μύλοι Αγίου Γεωργίου, μελετήστε τη συνταγή βήμα-βήμα και σερβίρετε -φυσικά- με τη σπάτουλα! 

Σπάτουλα, παραδοσιακό γλυκό

Προετοιμασία: 20 λεπτά | Αναμονή: 3 ώρες (ψυγείο) | Ψήσιμο: 45 λεπτά | Συνολικός χρόνος: 4 ώρες | Μερίδες: 15 | Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Σκεύη: κατσαρόλα, μίξερ, μπολ, πυρίμαχο σκεύος 25 εκ.

Θα χρειαστείτε:

Για το παντεσπάνι • 6 αυγά • 80 γρ. ζάχαρη • 70 γρ. φρυγανιά • 20 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Μύλοι Αγίου Γεωργίου • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Μύλοι Αγίου Γεωργίου • 80 γρ. καρυδόψιχα • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ • 2 κ.γ. κανέλα • ¼ κ.γ. γαρίφαλο • 1 πρέζα αλάτι • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Για το σιρόπι • 1 κούπα ζάχαρη • 1½ κούπα νερό • 1 ξύλο κανέλας • 3-4 γαρίφαλα • 1 φλούδα πορτοκαλιού • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού • 2 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα • 1 λίτρο γάλα • 100 γρ. ζάχαρη • 100 γρ. κορν φλάουρ • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Μύλοι Αγίου Γεωργίου • 1 κ.σ. κρύο βούτυρο • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Γνωρίζατε ότι το ψιλό σιμιγδάλι ψιλό παράγεται στον ειδικό μύλο, τον σιμιγδαλόμυλο των Μύλων Αγίου Γεωργίου;

How to

Για το σιρόπι

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει η ζάχαρη και από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 5 λεπτά. Τότε προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ, με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν (περίπου 8 λεπτά). Χαμηλώνουμε την ταχύτητα -στο πιο χαμηλό- και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και μεταφέρουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε το παντεσπάνι για περίπου 40-50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο για να κρυώσει λίγο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι κουταλιά κουταλιά. Μετά, το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.
Το Εκχύλισμα Βανίλιας Μαδαγασκάρης, είναι άριστης ποιότητας φυσική βανίλια για να δώσετε μοναδικό άρωμα και γεύση στις γλυκές σας δημιουργίες! 

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για να γίνει σφιχτή σαντιγί.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το βούτυρο) και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός για να μην κολλήσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας, ή την ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα από πάνω, και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Με το μίξερ αφρατεύουμε την κρέμα.
  • Με μια σπάτουλα, ρίχνουμε την κρέμα σαντιγί μέσα στην κρέμα βανίλιας και με απαλές κινήσεις ενώνουμε τις δύο κρέμες.
  • Απλώνουμε πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και το βάζουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο. • Αφαιρούμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα και ψιλοκομμένο καρύδι.

Βρείτε περισσότερες συνταγές εδώ

Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Website: alevri.com

Facebook: alevri.com.gr

Instagram: myloiagiougeorgiou