"Φάε το αυγό σου..." με τέσσερις διαφορετικούς και ευφάνταστους τρόπους!

Boom Team
Fri, 11/10/2019 - 12:59

Ποσέ, αυγά μάτια, scrambled ή ομελέτα φούρνου; Οι συνταγές που μπορεί κανείς να βρει είναι άπειρες, όμως το βραστό αυγό είναι η πιο εύκολη και διαδεδομένη εκδοχή σερβιρίσματος. Πως θα κάνουμε πιο ενδιαφέρουσα και δελεαστική για τα παιδιά την εικόνα τους, χωρίς να περάσουμε όλη την ημέρα στην κουζίνα; Συγκεντρώσαμε 3 BOOM approved προτάσεις για να γιορτάσουμε την παγκόσμια μέρα αυγού!

Bunny feet eggs

παγκόσμια ημέρα αυγού

Βράζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Υπολογίζουμε τον χρόνο ώστε να βγουν «σφιχτά». Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τον κρόκο και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Μόλις αδειάσουμε όλα μας τα αυγά, προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους 1 με 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χαμηλή σε λιπαρά και μερικές σταγόνες από βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κόκκινη απόχρωση ή λίγο βρασμένο και πολτοποιημένο παντζάρι. Ανακατεύουμε καλά, «γεμίζουμε» τα αυγά και τα διακοσμούμε ώστε να μοιάζουν με ποδαράκια λαγού.

Αυγά στρουμφόσπιτα! 

παγκόσμια ημέρα αυγού

Βράζουμε τα αυγά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καθαρίζουμε. Πλένουμε καλά μερικά ντοματάκια και τα κόβουμε στη μέση. Αδειάζουμε το εσωτερικό τους, ώστε να σταθούν πάνω από τα αυγά και κάνουμε λευκές βούλες στην επιφάνεια τους με τυρί κρέμα ή cottage cheese, ώστε να θυμίζουν μικρά μανιταράκια!

Αυγά βαρκούλες

παγκόσμια ημέρα αυγού

Βράζουμε τα αυγά και, αφού κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Κόβουμε τριγωνάκια από καπνιστή γαλοπούλα ή το αγαπημένο μας τυρί και τα στερεώνουμε με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Εναλλακτικά, κόβουμε τριγωνάκια από χρωματιστές πιπεριές ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.

Egg in a costume

παγκόσμια ημέρα αυγού

Αν προτιμάτε να σερβίρετε τα αυγά ολόκληρα αλλά η δημιουργική σας διάθεση παραμένει αμείωτη, διαλέξαμε μερικές από τις αγαπημένες μας αυγο-μεταμφιέσεις: minion, δύτες, unicorns και γουρουνάκια!

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου από τη Διεθνή Επιτροπή Ωοπαραγωγών, με σκοπό να υπενθυμίσει στους καταναλωτές την υψηλή διατροφική αξία του αυγού. 

Από την Έλενα Χάλαρη