Καλός ο στολισμός και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε πως για να μπούμε 100% σε κλίμα Χριστουγέννων, πρέπει να μυρίσει το σπίτι φρεσκοψημμένα μελομακάρονα, βουτυρένιους κουραμπιέδες και μοσχομυριστά τσουρέκια! Παραδοσιακά γλυκά, πεντανόστιμα, απόλυτα συνυφασμένα με τη γιορτή των Χριστουγέννων, αλλά και λίγο... παρεξηγημένα, καθώς πολλές νοικοκυρές δεν τολμούν να δοκιμάσουν καν να τα φτιάξουν, γιατί νομίζουν πως πρόκειται για συνταγές δύσκολες και χρονοβόρες. Όχι πια! Φέτος, χάρη στις μαγικές συσκευασίες Easy Bake των Μύλων Αγίου Γεωργίου, εύκολα και γρήγορα όλα τα σπίτια θα μυρίσουν Χριστούγεννα!
Το αιώνιο debate: Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Και τα δύο συγκεντρώνουν φανατικούς οπαδούς και δικαίως. Γιατί να μπαίνουμε σε διλήμματα όμως; Φτιάχνουμε και τα δύο, κυριολεκτικά σε 10 λεπτά! Ο χρόνος ξεκινάει από τώρα...
Μελομακάρονα: Αν υπήρχε "συνταγή" για τέλεια Χριστούγεννα, θα περιελάμβανε οπωσδήποτε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, λαμπάκια και μελομακάρονα! Τη συνταγή για τα μελομακάρονα την παραθέτουμε, τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνετε εσείς!
Θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. μείγμα για Μελομακάρονα Easy Bake
- 240 γρ. σπορέλαιο (ή 1 κούπα του τσαγιού)
- 100 γρ. νερό (ή μισή κούπα του τσαγιού)
- 100 γρ. τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
- 500 γρ. ζάχαρη (ή 2 κούπες του τσαγιού)
- 320 γρ. νερό (ή 1+1/4 κούπες του τσαγιού)
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 φέτα λεμόνι
How to: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα για τα μελομακάρονα με το σπορέλαιο και το νερό. Ζυμώνουμε στο χέρι ή με κουτάλα για 2 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη στο επιθυμητό σχήμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C, για περίπου 30 λεπτά (μετά το σιρόπιασμα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι). Μέχρι να ψηθούν ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά. Βγάζοντας το σιρόπι από τη φωτιά προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε δύο κουταλιές της σούπας μέλι.
Το μυστικό της επιτυχίας: Για τραγανά μελομακάρονα, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και τα ρίχνουμε στο σιρόπι (θερμοκρασία δωματίου) για 1 λεπτό, ενώ για ζουμερά μελομακάρονα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο σιρόπι (θερμοκρασία δωματίου) για 1 λεπτό. Όσο περισσότερο χρόνο τα αφήσουμε μέσα στο σιρόπι τόσο ζουμερά θα γίνουν!
Κουραμπιέδες: Άλλη μια συνταγή, για την οποία κυκλοφορούν τόσες παραλλαγές, όσες είναι και οι Ελληνίδες μαγείρισσες! Η συνταγή που παραθέτουμε εμείς όμως, εκτός από οικονομία κόπου και χρόνου, προσφέρει 100% εγγυημένο αποτέλεσμα!
Θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. μείγμα για Κουραμπιέδες Easy Bake
- 90 γρ. βούτυρο γάλακτος (2/5 κούπας του τσαγιού) σε θερμοκρασία δωματίου
- 65 γρ. νερό (5 κουτ. σούπας)
- 50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα (1/3 κούπας του τσαγιού)
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
How to: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο γάλακτος για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε το νερό και αναμιγνύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το μείγμα για κουραμπιέδες και συνεχίζουμε την ανάμειξη για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αναμιγνύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Μορφοποιούμε στο επιθυμητό σχήμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 180°C για περίπου 15 λεπτά. Τέλος, μόλις κρυώσουν οι κουραμπιέδες πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Το μυστικό της επιτυχίας: Πριν πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη, μπορείτε εάν θέλετε να ραντίσετε τους κουραμπιέδες με ανθόνερο για έξτρα άρωμα.
Χριστουγεννιάτικα pancakes! Το πιο νόστιμο δέντρο, που θα θέλετε να το στολίζετε κάθε μέρα!
Θα χρειαστείτε:
- 300 γρ. μείγμα για Pancakes Easy Bake
- 275 γρ. νερό (ή 1 + ⅓ κούπες του τσαγιού)
- βούτυρο (για το αντικολλητικό τηγάνι)
Υπόλοιπα υλικά
- πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- πραλίνα τύπου Bueno
- χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά
How to: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το έτοιμο μείγμα για pancakes με το νερό, ρίχνουμε 4-5 σταγόνες από το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μια κουτάλα από τον χυλό (περίπου 70 γρ.). Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να σχηματιστούν μικρές τρύπες πάνω στη ζύμη οπότε και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Με τη βοήθεια των κουπάτ κόβουμε τα pancakes σε κύκλους με διαφορετικές διαμέτρους για να μπορέσουμε να στήσουμε το δέντρο. Ακουμπάμε το μεγάλο pancake στη βάση του πιάτου, και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας τα μικρότερα από πάνω. Γαρνίρουμε με πραλίνα και χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά.
Easy Bake
Site: www.easybake.com.gr
Facebook: alevri.com.gr
Instagram: myloiagiougeorgiou & easybake_myloiagiougeorgiou
The secret ingredient is always love!