"Για ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη ζωή μου έκανα κάτι για μένα". Το συγκλονιστικό κείμενο της Μαριτζίνας Καλογνωμά που μας έκανε να δακρύσουμε.

Μυρτώ Κάζη
Thu, 10/11/2022 - 10:06

Τη Μαριτζίνα Καλογνωμά αν είσαι στον χώρο των media είναι δεδομένο πως τη γνωρίζεις. Ή για να το θέσουμε καλύτερα, είναι σχεδόν σίγουρο πως είστε φίλοι. Γιατί η Μαριτζίνα έχει μια τεράστια καρδιά που μας χωράει όλους. Προσωπικά νιώθω ευγνώμων που ήρθε στον δρόμο μου και κάθε κουβέντα μαζί της όλα αυτά τα χρόνια της φιλίας μας, πάντα με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Το σημερινό της post στο Instagram Account της ήταν μια τέτοια στιγμή. Μια ακόμα φορά που η Μαριτζίνα, έβγαλε το ραβδάκι της και έκανε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.

Σας το παραθέτουμε αυτούσιο.

Μαριτζίνα είσαι έμπνευση. #PoiaAniston

“Θα έδινα τα πάντα κάποιος να μου είχε πει “κατάψυξε τα ωάριά σου, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου”. Απλώς δεν το σκέφτεσαι. Και να ‘μαι σήμερα. Το πλοίο έχει σαλπάρει”.
Jennifer Aniston 

Με αφορμή τη Jennifer, που θα μπορούσε να είναι η κολλητή μας, θα μοιραστώ μαζί σας την δική μου εμπειρία. Το 2016 ο γιατρός μου @spiridonvlachos σε μία επίσκεψη μου ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσω σε κατάψυξη ωαρίων γιατί μεγαλώνω. Τότε ήμουν σχεδόν 36 και σκεφτόμουν ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνω, γιατί θα βρω τον σύντροφο της ζωής μου και θα κάνω ένα παιδάκι φυσιολογικά! Χα (γελάστε εδώ!) η ζωή είχε άλλα σχέδια για μένα και όχι όπως τα ήθελα. 
Το 2021, μετά από 5 χρόνια και ούσα μόνη μου, χωρίς σχέση μπήκα στη διαδικασία να το κάνω. Δεν ήξερα, πήγαινα στο άγνωστο κ με φόβο, ήμουν πια 41…καθόλου μικρή για να κάνω κατάψυξη ωαρίων. 
Ενέσεις στην κοιλιά, ορμόνες από το στόμα, ωράριο κ πάμε…και πήγα! Πήγα με τσαμπουκά και με πολύ στήριξη από το περιβάλλον μου, ότι εγώ θα δώσω στον εαυτό μου την επιλογή, την επιλογή να γίνω μάνα αν κ εφόσον το θέλω.
Η πρώτη προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, 7 ωάρια μπήκαν στην κατάψυξη και με περίμεναν. Αλλά ο γιατρός ήθελε κι άλλα! Φτάσαμε τον Μάρτιο του 2022 για να ξαναμπώ στη διαδικασία αυτή κι ένα χρόνο σχεδόν μετά όπου είχα μεγαλώσει ΕΝΑ χρόνο όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο γιατρός μου (μαχαιριά στην καρδιά). 
Πιο πολλές ορμόνες τώρα, τρυπούσα την κοιλιά μου μόνη μου πια, είχα μάθει! Πήγαινα «διαβασμένη» και ΠΟΛΥ πρησμένη, αλλά άξιζε, μπορούσα να το κάνω, ήμουν υγιής!
Άλλα 6 ωράρια συνάντησαν τα 7 που είχα ήδη.
Σήμερα που πλησιάζουμε στο τέλος του 2022 σκέφτομαι ότι για ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη ζωή μου έκανα κάτι για μένα. Έκανα αυτό που όλες οι κοπέλες πρέπει να κάνουν, μου έδωσα επιλογή. Επιλογή να γίνω μητέρα αν με ευλογήσει ο Θεός. Επιλογή να κάνω ένα μωράκι και να το αγαπήσω βαθιά, όπως αγάπησαν οι γονείς μου εμένα. Επιλογή να μεγαλώσω ένα παιδί είτε με τον σύντροφο μου, είτε μόνη μου. Έχω επιλογή κ ας πλησιάζω τα 43. 
Προχωρήστε το, όσο έχετε χρόνο, όσο μπορείτε! 
Δώστε στον εαυτό σας την επιλογή, το αξίζετε κορίτσια.

Μιλήστε με τον γιατρό σας και συμβουλευτείτε τον, εγώ τον ευγνωμονώ (εκτός ότι τον λατρεύω).

 

ΒΟΟΜ NOTE: Δείτε εδώ την απολαυστική συνέντευξη που μας είχε δώσει πριν μερικά χρόνια για το Yes I Do!