Ημέρα Οικογένειας: 5 τρόποι για να την γιορτάσετε όπως της αξίζει

Boom Team
Sun, 15/05/2022 - 14:30

Από την Ισμήνη Γεωργιλάκη

Με τους ρυθμούς της καθημερινότητας να τρέχουν, τις υποχρεώσεις να πιέζουν και τα τηλέφωνα ή τα mail να χτυπούν ασταμάτητα, σίγουρα περιμένετε την Κυριακή πώς και πώς. Σήμερα όμως, δεν είναι μια απλή Κυριακή, αλλά η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας! Ευκαιρία να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο και να απολαύσετε ο ένας την παρέα του άλλου, κάνοντας απλά πράγματα μεγάλης αξίας.

Photo: @ Vlada Karpovich/ pexels

#1. Οικογενειακό Τραπέζι!

Ένα τραπέζι μας φέρνει κοντά. Μοιραζόμαστε τα νέα, τους προβληματισμούς, τις χαρές, απολαμβάνοντας παράλληλα τη ζεστασιά ενός μαμαδίστικου σπιτικού πιάτου. Τα γέλια, οι φωνές, ο ήχος από τα ποτήρια καθώς τσουγγρίζουν, οι μυρωδιές του φαγητού, οι γεύσεις που μπερδεύονται μαζί με τις συζητήσεις, κάνουν το οικογενειακό τραπέζι τον καλύτερο τρόπο για να γιορτάσετε αυτήν την ημέρα, που σας ανήκει όσο καμία. Αφεθείτε στη χαλαρή διάθεση της στιγμής και χαρείτε αυτή την οικογενειακή συνήθεια που έχουν τόση ανάγκη τα παιδιά κι εμείς, και που δυστυχώς πια δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε σε καθημερινή βάση. 

#2. Αφήστε τα παιδιά να φτιάξουν την ατζέντα της ημέρας! 

Σινεμά, θέατρο ή κάποιο event; Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν τι θα δείτε και πού θα πάτε μετά για φαγητό. Αναθέστε τους να βγάλουν εκείνα ο πρόγραμμα αυτής της τόσο ξεχωριστής ημέρας! 

#3. Day Off

Τι θα λέγατε για μια ολοήμερη εξόρμηση στη φύση ή σε έναν κοντινό kids friendly προορισμό; Ανακαλύψτε αξιοθέατα, χαρείτε τη φύση, την ομορφιά των τοπίων και σταματήστε για λίγο τον χρόνο που τρέχει. Γελάστε, αγκαλιαστείτε, ακούστε ο ένας τον άλλο και αφεθείτε στην ανεκτίμητη μαγεία των οικογενειακών στιγμών. 

#4. Παιχνίδια στο σπίτι

Επιστρατεύστε όλες σας τις δυνάμεις και παροτρύνετε τα παιδιά σας να διαλέξουν όλα όσα τους αρέσουν να κάνετε μαζί στο σπίτι. Η ημέρα τους ανήκει δικαιωματικά και φυσικά οφείλετε να ακολουθήσετε. Το μαγικό με αυτές τις καταστάσεις είναι πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη, οπότε μη ξαφνιαστείτε αν πιάσετε τον εαυτό σας να μη θέλει να σταματήσει. Αναμετρηθείτε με τις αντοχές των παιδιών σας και οργανώστε μαραθώνιο από επιτραπέζια, παιχνίδια ρόλων, δράσης και ό,τι άλλο σας κάνει να περνάτε καλά. Ανακηρύξτε την μέρα ως ημέρα παιχνιδιού για όλη την οικογένεια και κερδίστε το χαμένο έδαφος!

Photo: Kampus Production/ pexels

#5. Μια βόλτα στη θάλασσα

Η θάλασσα ηρεμεί, χαλαρώνει και προσφέρει πολλές στιγμές ευχαρίστησης τόσο για τους μικρούς όσο και τους μεγάλους. Καθίστε στην άμμο, αφήστε τον ήλιο να σας ζεστάνει, δημιουργήστε το κατάλληλο σκηνικό για ένα πικ νικ με θέα τον υδάτινο ορίζοντα και χαρείτε μια υπέροχη μέρα στη θάλασσα. Παίξτε με τα παιδιά σας στην παραλία, δημιουργήστε χαρούμενες εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες και θα κρατήσετε σαν φυλαχτό, ώστε εύκολα να μπορείτε να επιστρέφετε σε αυτές, στις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας.

Boom Note: Η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.