Lockdown Season Two: Πώς περνάει μια μαμά στην Κύπρο εν μέσω πανδημίας;

Boom Team
Thu, 28/01/2021 - 18:18

Πώς περνάει, άραγε, μια μαμά εν μέσω καραντίνας στην Κύπρο; Πώς κυλούν οι μέρες της, ποιες είναι οι δυσκολίες και ποιες οι μικρές απολαύσεις; Η Ρεβέκκα Ιωάννου, γνωστή και ως mamagiaenan_1 μας έστειλε το άρθρο της και το παραθέτουμε αυτούσιο...

"Δέκα μήνες μετά το πρώτο «lockdown» στην Κύπρο, κλειστήκαμε ξανά στα σπίτια μας για την διαχείριση του 2ου κύματος της πανδημίας του Covid …. Αυτό το «lockdown» μπορώ να πω το περιμέναμε και με βρίσκει πιο ήρεμη, εξοικειωμένη με όλες τις διαδικασίες πρόληψης, αλλά και με τις χρήσιμες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αφού πλέον οι ζωές μας κινούνται διαδικτυακά… Πάλι καλά δηλαδή που υπάρχει και το διαδίκτυο και μας δίνει μια μορφή επικοινωνίας με τους ανθρώπους που δεν μπορούμε να δούμε, την προοπτική να εργαστούμε εξ’ αποστάσεως χωρίς την ταλαιπωρία της κίνησης στους αυτοκινητόδρομους και την ευκαιρία τα παιδιά μας να συνεχίσουν την μάθησή τους. Από την άλλη αυτή η νέα ρουτίνα και ο εγκλεισμός με έκανε να αντιληφθώ ότι μπορώ παράλληλα να είμαι χαρούμενη, νευριασμένη, παρανοϊκή, ήρεμη και ευγνώμων, όλα σε μια μέρα.

Όλοι στο σπίτι αλλά ο κάθε ένας μόνος, μπροστά από μια οθόνη. Και εγώ, η άμοιρη μάνα να μην προλαβαίνω…Το ξυπνητήρι να παίζει κανονικά από τα άγρια χαράματα. Να ετοιμάσω προγεύματα, γεύματα, σνακ αλλά ακούς κάθε λίγο και λιγάκι "μαμάαααα πεινάωωωω δεν έχει κάτι;" (Μα πόσες φορές τρώνε μες την μέρα ποια;). Κάθεσαι να εργαστείς, να συγκεντρωθείς να αποδόσεις στις εργασίες που έχεις, και κάθε 45λεπτη περίοδο μαθημάτων ακούς "μαμάααα μάγκωσε ο υπολογιστής, δεν βλέπω την δασκάλα, δεν βρίσκω το φυλλάδιο, βαριέμαι" κ.ο.κ. Άσε το καθάρισμα, που είναι όλοι στο σπίτι συνεχώς και μέχρι να μαζέψεις το ένα δωμάτιο και να πας στο άλλο ξεκινάς και πάλι από την αρχή. Και εκεί που λέω εντάξει, θα πάρω τον σκύλο βόλτα να ξεσκάσω λίγο, αυτός με τραβάει τόσο, φεύγει από το λουρί και τρέχω να τον μαζέψω μην μπει στα σπίτια της γειτονιάς.

...Και ξαφνικά έχει πάει 9 το βράδι. Ετοιμάζω τον μικρό για μπάνιο και ύπνο, κάνω και εγώ ένα ζεστό μπάνιο, βάζω και ένα ποτηράκι κρασί να απολαύσω μια ταινία και μετά από ώρα, καταλαβαίνω ότι άλλη ταινία ξεκίνησα να βλέπω και άλλη ταινία παίζει στην τηλεόραση αφού έχω αποκοιμηθεί στον καναπέ. Μεταφέρομαι στο κρεβάτι μου και μόλις με παίρνει ο ύπνος ακούω "μαμάααα έρχεσεεεε; Φοβάμαι!" Και εκεί που βλέπω το παιδί μου να ηρεμεί και να ξανακοιμάται, συνειδητοποιώ ότι είμαστε υγιείς, ασφαλείς, στο σπίτι μας και αυτό είναι αρκετό.

Γεμίζω την μπαταρία μου όσο μου επιτρέπεται και ξυπνώ με το καλύτερο χαμόγελο που μπορώ! Φροντίζω το Σαββατοκύριακο να έχουμε όμορφες στιγμές και επαφή με την φύση, για να ισορροπεί η παράνοια της καθημερινότητας. Είμαι σίγουρη ότι τα καλύτερα έρχονται αφού πάντα μετά την καταιγίδα υπάρχει ουράνιο τόξο! Μέχρι τότε, φροντίζω να υπάρχει αρκετό κρασί στο ψυγείο!

Κύπρος, Ιανουάριος 2021

Μαμά για Έναν!

www.mamagia1.blogspot.com

Instagram: mamagiaenan_1