Mommy’s talk | Κάτια Σταυρουλάκη: «Τα παιδιά μου μου έμαθαν την απλότητα και τη χαρά που μπορείς να νιώσεις από πράγματα που παλιά δεν έδινες σημασία»

Μυρτώ Κάζη
Sun, 17/12/2023 - 16:18

Η Κάτια Σταυρουλάκη, Sales Director της Golden Apple Weddings και μαμά του Αποστόλη και του Άγγελου, απαντά σε 10 «τι». Μας ανοίγει την καρδιά της και μοιράζεται τα δικά της μυστικά. Ας την ακούσουμε!

 

boom_stavroulaki
Photo: Karolina Newborn Photographer

Κάτια, τι σου έμαθαν οι γονείς σου που θα ήθελες να μεταφέρεις κι εσύ στα δικά σου παιδιά;

Όρια, αυτοπροστασία καθώς και το να τους μιλάω για όλα. Σκεφτόμουν μεγαλώνοντας πόσες στιγμές περνούν από τη ζωή μας, ως παιδιά και έφηβοι, που πολλά άσχημα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί. Θυμάμαι στιγμές που, χωρίς να το καταλάβω τότε, διέκρινα τον κίνδυνο και προστάτευα τον εαυτό μου αλλά και τους φίλους μου. Η διαίσθηση για τους ανθρώπους και το τι συμβαίνει γύρω μου. Ακόμα αναρωτιέμαι πώς ακριβώς μου τα πέρασαν αυτά, πώς θα τα περάσουμε κι εμείς στα δικά μας παιδιά.

Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει πιο πολύ στον κόσμο;

Φυσικά και φοβάμαι πιο πολύ απ’ όλα να μην πάθουν κάτι τα παιδιά μου, όπως, επίσης, με τρομάζουν τα προβλήματα υγείας και η απώλεια της ζωής των αγαπημένων μου προσώπων. Σαν άνθρωπος είμαι αισιόδοξος όμως, και προσπαθώ να μην καθορίζουν οι φόβοι τη ζωή και την καθημερινότητά μου.

Και τι είναι αυτό που σε κάνει αληθινά ευτυχισμένη;

Η ηρεμία και η γαλήνη που νιώθω όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού μου. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη όταν ξαπλώνω να κοιμηθώ, και ευλογημένη για όσα έχω.

Τι έχεις πάντα μέσα στην τσάντα σου;

Τα απαραίτητα μόνο: πορτοφόλι, κινητό, γυαλιά, λαστιχάκι μαλλιών και πάντα παυσίπονο. Η τσάντα του μωρού βέβαια έχει μεγαλύτερη λίστα πραγμάτων!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις το πρωί;

Μπαίνω στα δωμάτια των παιδιών για φιλί! Έπειτα, πλύσιμο, καφές και πρωινό.

Ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που θαυμάζεις περισσότερο στα παιδιά σου;

Την επιμονή του 6χρονου γιου μου -η οποία δεν συνδυάζεται με αρκετή υπομονή, αλλά το δουλεύουμε!-, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Το μικράκι μας είναι 8 μηνών και είναι ένα χαμογελαστό φατσάκι όλη μέρα!

Άραγε, τι μας διδάσκουν τα παιδικά παραμύθια;

Κάθε παραμύθι μάς δείχνει έναν διαφορετικό δρόμο και η ερμηνεία που δίνει σε αυτό ο κάθε αναγνώστης/ακροατής μπορεί να είναι επίσης διαφορετική. Η δύναμη, η έμπνευση και οι προβληματισμοί που θα μας ξυπνήσουν είναι πάντα ένα νέο μάθημα.

Τι σου έχουν μάθει τα παιδιά σου που σε έκανε να αλλάξεις όλη σου την κοσμοθεωρία;

Την απλότητα. Τη χαρά που μπορείς να νιώσεις από πράγματα που παλιά δεν έδινες σημασία. Η επιστροφή στη βάση μας και η φροντίδα της εστίας μας ξεκινάει από το μηδέν από τη στιγμή που γινόμαστε γονείς και είναι αυτό που δεν πρέπει να αμελούμε.

Αν τα παιδιά σου ήταν σήμερα 18 ετών, τι θα τα συμβούλευες;

Να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να μη φοβούνται την αποτυχία. Αν στον δρόμο τους μετανιώσουν για κάτι, να μη φοβηθούν να αλλάξουν πορεία! Ό,τι και να κάνουν, να το κάνουν με σεβασμό και αγάπη.

Και τι θα έλεγες στον εαυτό σου λίγο πριν γίνεις μαμά;

Αυτά που προσπαθώ να μου θυμίζω συνεχώς και τώρα! Ότι κάθε στιγμή είναι μοναδική. Να είμαι ήρεμη και να ρουφήξω κάθε λεπτό με ατέλειωτες αγκαλιές και φιλιά.

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, χριστουγεννιάτικο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!

boom_stavroulaki