Mommy’s talk | Σοφία Παναγιωτίδου: «Ως παιδιά είχαμε τεράστια ελευθερία με απαράβατο κανόνα να είμαστε ασφαλείς! Αυτό είναι το μεγαλύτερο εφόδιο που μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί»

Μυρτώ Κάζη
Fri, 05/01/2024 - 14:13

Η Σοφία Παναγιωτίδου, Partner & COO στη Webjar και μαμά του Πάνου, του Άρη και της Ειρήνης (με σειρά εμφάνισης), απαντά σε 10 «τι». Μας ανοίγει την καρδιά της και μοιράζεται τα δικά της μυστικά. Ας την ακούσουμε!

 

 

boom_panagiotidou

Σοφία, τι σου έμαθαν οι γονείς σου που θα ήθελες να μεταφέρεις κι εσύ στα δικά σου παιδιά;

Μου έμαθαν πόσο ωραίο είναι να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους αφήνοντάς τους ελεύθερους με τέτοιο τρόπο που δεν θα το εκμεταλλευτούν. Ως παιδιά είχαμε τεράστια ελευθερία με απαράβατο κανόνα να είμαστε ασφαλείς! Αυτό είναι το μεγαλύτερο εφόδιο που μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί, καθώς μετά διεκδικεί την ελευθερία του και τη δίνει απλόχερα!

Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει πιο πολύ στον κόσμο;

Μόνο το να πάθουν κάτι αυτοί που αγαπώ… όλα τα άλλα διορθώνονται.

Και τι είναι αυτό που σε κάνει αληθινά ευτυχισμένη;

Μια ζεστή αγκαλιά από τους ανθρώπους που αγαπώ!

Τι έχεις πάντα μέσα στην τσάντα σου;

Συνήθως, δεν έχω τσάντα! Το μόνο που έχω πάντα μαζί μου είναι το κινητό μου και δεν έχω μείνει από μπαταρία από 11/1/18 που έγινα μαμά.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις το πρωί;

Το μοναδικό me time της ημέρας! Φτιάχνω πρωινό, καφέ και τα λέω με τον εαυτό μου! Το έχω τόσο πολύ ανάγκη, που ξυπνάω όλο και νωρίτερα!

Ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που θαυμάζεις περισσότερο στα παιδιά σου;

Τη λογική τους! Μια λογική αθώα και απλή, που, αν την είχαμε και οι ενήλικες, ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος.

Άραγε, τι μας διδάσκουν τα παιδικά παραμύθια;

Στους γονείς πως αν πεις κάτι στα παιδιά με τα πιο απλά λόγια, μπορούν να καταλάβουν τα πάντα. Στα παιδιά δεν ξέρω τι μένει γενικά από τα παραμύθια, το μόνο που ελπίζω είναι να μένει κάτι… γιατί έχω γράψει πολλά χιλιόμετρα στο άθλημα!

Τι σου έχουν μάθει τα παιδιά σου που σε έκανε να αλλάξεις όλη σου την κοσμοθεωρία;

Υπάρχει κάποια μαμά που σε αυτή την ερώτηση δεν απαντάει πως «η υπομονή είναι αρετή;!». Πριν γίνω μαμά πίστευα ό,τι και ο μεγάλος μου γιος: Κάθε φορά που του το λέω, μου απαντάει ότι ξέχασα το β «γιατί η υπομονή είναι β-αρετή, μαμά!». Ποια μαμά δεν έχει περάσει βράδια (αξημέρωτα) γιατί μετάνιωσε που έχασε την υπομονή της;

Αν τα παιδιά σου ήταν σήμερα 18 ετών, τι θα τα συμβούλευες;

Να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο και να το διασκεδάσουν όσο περισσότερο μπορούν με μοναδικό γνώμονα να είναι ασφαλή.

Και τι θα έλεγες στον εαυτό σου λίγο πριν γίνεις μαμά;

Απολύτως τίποτα! Θα έπαιρνα ένα εισιτήριο για δύο προς οποιονδήποτε προορισμό και θα απολάμβανα τις τελευταίες ανέμελες μέρες χωρίς (πραγματικό) άγχος!

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, χριστουγεννιάτικο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!

boom_panagiotidou