Το πρόγραμμα «Ασφαλές Άγγιγμα» του σωματείου ΕΛΙΖΑ μαθαίνει στα παιδιά να προστατεύουν τον εαυτό τους από την σεξουαλική κακοποίηση

Boom Team
Thu, 17/03/2022 - 04:44

Όταν γνωρίζουμε, αναγνωρίζουμε πιο εύκολα τα σημάδια. Όταν γνωρίζουμε, ξέρουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας, την ψυχή μας και το σώμα μας. Όταν γνωρίζουμε, λέμε δυνατά ΟΧΙ σε όσα δεν θέλουμε και όταν γνωρίζουμε μοιραζόμαστε ευκολότερα αυτό που δεν είναι σωστό.

Μέσα από το πρόγραμμα «Ασφαλές Άγγιγμα» του σωματείου ΕΛΙΖΑ, ενισχύουμε τα παιδιά μικρότερης ηλικίας (5-9 ετών), να διαχωρίσουν το ασφαλές από το μη ασφαλές, τα καλά μυστικά από τα μη και την άμεση απομάκρυνσή τους από άβολες καταστάσεις. Εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να υπερασπίζουν τον εαυτό τους σε οτιδήποτε τα ενοχλεί και ξεπερνάει τα όριά τους σχετικά με την ψυχή και το σώμα τους. 

Το πρόγραμμα αν και ξεκίνησε τη δράση του δια ζώσης στα ελληνικά σχολεία, χαρίζοντας πληροφορία και γνώση σε μαθητές εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς, με την ψηφιακή του μορφή σήμερα, μεταφέρει το μήνυμα της επαγρύπνησης αλλά και της προστασίας των παιδιών από την μάστιγα της κακοποίησης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το εργαστήριο-κουκλοθέατρο που παρακολουθούν οι μικροί θεατές, φτιάχτηκε σε συνεργασία με τον οργανισμό «The New York Society for the Prevention of Cruelty to Children» (NYSPCC), ο οποίος αποτελεί τον 1ο οργανισμό παγκοσμίως που ασχολήθηκε με το φαινόμενο της κακοποίησης των παιδιών και τους μαθαίνει τα μέρη του σώματος που οφείλουν να κρατούν ιδιωτικά, τι θα πρέπει να κάνουν όταν αισθανθούν άβολα και από ποιον θα μπορούσαν να ζητήσουν άμεσα βοήθεια. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ποιο είναι το ασφαλές άγγιγμα και ποιο είναι ο τρόπος να το αποφύγουν.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο «Ασφαλές Άγγιγμα» και ενημερωθείτε για όσα χρειάζεται να διδάξετε στα παιδιά σας. Στην τηλεόραση, στα social media αλλά και στο διαδίκτυο μπορείτε να παρακολουθήσετε το σποτ «Μίλησέ μου» που ενημερώνει για την αναγκαιότητα της προστασίας των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση μέσα από το σχολικό περιβάλλον. Βάζουμε το λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο, για περισσότερα χαμόγελα και παιδιά που όπως ορίζει η ηλικία τους παραμένουν παιδιά.