Στο καράβι με δύο παιδιά!

Boom Team
Fri, 29/07/2022 - 15:23

Οι διακοπές έφτασαν και ετοιμαζόμαστε οικογενειακώς να σαλπάρουμε για το νησί που ονειρευόμασταν έναν ολόκληρο χειμώνα! Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε μπροστά μας ένα πολύωρο ταξίδι με δύο παιδιά που ρωτούν κάθε 5 λεπτά «Μαμά, πότε φτάνουμε

Επιτραπέζια και αγαπημένα παιχνίδια: Τα παιδιά βρίσκονται ξαφνικά μακριά από τη βάση τους και είναι λογικό να τους λείπουν όσα έχουν αφήσει πίσω τους. Γι’ αυτό καλό είναι να έχoυμε μαζί μας στο καράβι το αγαπημένο αρκουδάκι ή την κούκλα τους και φυσικά επιτραπέζια παιχνίδια. Είναι η τέλεια ευκαιρία για να παίξει ολόκληρη η οικογένεια μαζί!

Παιχνίδια ταξιδίου: Ήρθε η στιγμή να επενδύσουμε σε pocket size παιχνίδια που θα κρατήσουν απασχολημένα όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τους γονείς. Χωριστείτε σε ομάδες και ξεκινήστε!

Ας γνωρίσουμε άλλα παιδάκια: Τα περισσότερα καράβια έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παιδιά, στους οποίους μπορούμε να γνωρίσουμε άλλα παιδάκια και να παίξουμε μαζί τους μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Ας ζωγραφίσουμε: Ένα μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές είναι must-have για το ταξίδι. Ευκαιρία να εμπνευστείτε από τον περιβάλλοντα χώρο και να ζωγραφίσετε νησιά, θάλασσες και βυθούς ή ακόμη να κάνετε μεταξύ σας έναν διαγωνισμό ζωγραφικής! Για να δούμε, ποιος θα φτιάξει το καλύτερο δελφίνι;

Μαθαίνουμε γεωγραφία: Το ταξίδι με το πλοίο είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε επανάληψη στη γεωγραφία. Ανοίξτε τον χάρτη και σημειώστε από ποια νησιά θα περάσει το καράβι μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό του.

Στο κατάστρωμα: Το κατάστρωμα του πλοίου μοιάζει στα μάτια ενός παιδιού με μια τεράστια πίστα παιχνιδιών! Μπορεί να τρέξει, να παίξει, να μετρήσετε παρέα τα κύματα, να βγάλετε υπέροχες οικογενειακές φωτογραφίες, να ταΐσετε τους γλάρους, να περιμένετε μήπως συναντήσετε κάποιο δελφίνι, να χαιρετίσετε τα άλλα καραβάκια… Αρκεί βέβαια να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην το χάσετε λεπτό από τα μάτια σας!

Ώρα για ταινία: Όταν πλέον θα έχετε κουραστεί και θα έχετε ξεμείνει από ιδέες, μπορείτε να επιλέξετε ποια ταινία θα παρακολουθήσετε στο tablet. Σίγουρα τα παιδιά θα χαρούν, θα είναι ήσυχα και θα μπορέσετε κι εσείς να ξεκουραστείτε λίγο!

BOOM tip: Μην ξεχνάτε ότι μερικές φορές αρκεί ένα απλό «τρικ» για να απασχοληθεί ένα παιδί που έχει κουραστεί και γκρινιάζει, αρκεί να είστε ευρηματικοί. Για παράδειγμα, πόσα αντικείμενα μπορείτε να βρείτε μέσα στο πλοίο που έχουν μπλε χρώμα ή ποιος θα βρει τις περισσότερες λέξεις που αρχίζουν από Α; Τέτοιου είδους αυτοσχέδια παιχνίδια μπορεί να σας φαίνονται πολύ απλά, δεν φαντάζεστε όμως για πόση ώρα θα κρατήσουν απασχολημένα τα μικρά σας.