Boom Team
Fri, 02/12/2022 - 16:07
Περιμένετε τις φίλες σας για καφέ. Τι θα τους προσφέρετε μαζί με τον καφέ; Τα μήλα αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους και δεν υπάρχει καλύτερο κέρασμα από μια ζεστή, σπιτική μηλόπιτα. Σας έχουμε την πιο νόστιμη, εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή για μηλόπιτα με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι, ξεκινώντας από αλεύρι Φαρίν-απ των Μύλων Αγίου Γεωργίου.
Θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. Φαρίν απ
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 150 γρ. ζάχαρη
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- 1 αυγό
Για τη γέμιση
- 6 μεγάλα μήλα golden
- 300 γρ.ζάχαρη
- 4 ξυλαράκια κανέλας
- 50 mlκονιάκ
How to:
- Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το κονιάκ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ξυλαράκια κανέλας και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αν η γέμιση έχει υγρά, συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε. Χαμηλώνουμε τελείως το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από το μίξερ.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε με πλάστη τη μισή ζύμη και την στρώνουμε στην ταρτιέρα την οποία έχουμε βουτυρώσει.
- Ρίχνουμε τη γέμιση από πάνω και κλείνουμε με την υπόλοιπη ζύμη την οποία έχουμε ανοίξει με πλάστη.
- Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και την ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή εδώ!
Καλή επιτυχία!