5 Do’s και Don’ts για τις πρώτες χριστουγεννιάτικες βόλτες με το μωρό!

Μαρία Ιωαννάτου
Mon, 20/12/2021 - 21:15

Η πιο μαγική εποχή του χρόνου έφτασε και φέτος θα τη χαρείς πιο πολύ από ποτέ γιατί κρατάς στα χέρια σου το πιο πολύτιμο δώρο: το μωράκι σου! Με αφορμή την καμπάνια αισιοδοξίας «My first Christmas», τα Babylino Sensitive σε καλούν να κάνεις φέτος τα Χριστούγεννα τις πιο απολαυστικές βόλτες με το μωρό σου! Να αποκτήσει νέες εικόνες και καινούργια ερεθίσματα, να δημιουργήσετε μαζί τις πιο όμορφες, δυνατές εμπειρίες που θα μετατραπούν σε πολύτιμες αναμνήσεις. Και για να είσαι σωστά προετοιμασμένη, σου θυμίζουμε 10 do’s και dont’s που χρειάζεται να έχεις κατά νου πριν ξεκινήσεις...

Τα 5 do's της βόλτας με το μωρό

#1. Έλεγξε τον καιρό: Πριν ξεκινήσεις τη βόλτα με το μωράκι σου, μην ξεχάσεις να ενημερωθείς για τον καιρό. Αν έχει πάρα πολύ κρύο θα χρειαστεί και οι δύο να ντυθείτε ζεστά, ενώ αν η πρόβλεψη του καιρού δίνει βροχή ίσως χρειαστεί να ακυρώσετε τη βόλτα σας.

#2. Εξοπλίσου με τα απαραίτητα: Επειδή τα απρόοπτα δεν λείπουν από τη βόλτα με το μωρό, σιγουρέψου ότι στη mommy bag σου υπάρχουν από πάνες και μωρομάντηλα μέχρι μια δεύτερη αλλαξιά ρούχων για ώρα ανάγκης.

#3. Διάλεξε το αγαπημένο σου μέρος: Από τότε που εσύ και η κολλητή σου γίνατε μαμάδες, ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Κανονίστε μια βόλτα στο μέρος που σας άρεσε πάντα να πηγαίνετε τα Χριστούγεννα και μυήστε τα μωρά σας σε αυτή την υπέροχη «παράδοση».

Φωτογραφία από Volodymyr (Unsplash)

#4. Βγάλε πολλές φωτογραφίες: Η στολισμένη πόλη τα Χριστούγεννα είναι χάρμα οφθαλμών. Μην ξεχάσεις να βγάλεις τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, οι οποίες μπορούν να συνοδεύσουν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες προς τους φίλους και τους συγγενείς.

#5. Απόλαυσέ το! Αυτές οι στιγμές με το μωρό σου είναι μοναδικές. Του χρόνου θα έχει μεγαλώσει και σίγουρα σε περιμένουν νέες περιπέτειας! Ζήσε τη στιγμή και κάνε αυτά τα Χριστούγεννα μοναδικά για όλη την οικογένεια!

Τα 5 don'ts της βόλτας με το μωρό

#1. Μην υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου: Μην ξεκινήσετε τη βόλτα σας αν είσαι πολύ κουρασμένη ή εξαντλημένη, καθώς στον δρόμο η προσοχή μας πρέπει να είναι τεταμένη!

#2. Μην αλλάζεις τη ρουτίνα του μωρού: Αν δεν θέλεις να γυρίσετε στο σπίτι άρον άρον, φρόντισε να έχεις ταΐσει το μωράκι σου και να έχει κοιμηθεί επαρκώς. Έτσι θα αποφύγεις γκρίνιες και κλάματα που μπορεί να χαλάσουν τη βόλτα σας.

Φωτογραφία από @user18526052 (Freepik)

#3. Προσοχή στα ατυχήματα: Οι χριστουγεννιάτικες βόλτες σχεδόν πάντα συνοδεύονται από shopping. Μην κρεμάς ποτέ βαριές σακούλες πάνω στο καρότσι καθώς μπορεί να χάσει την ισορροπία του και να γυρίσει στο πλάι ή πίσω μαζί με το μωρό.

#4. Απόφυγε τον συνωστισμό: Την περίοδο της πανδημίας μάθαμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί όσον αφορά τις βόλτες με το μωρό. Απόφυγε τα πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα, που εκτός των άλλων μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στο μωράκι σου.

#5. Τελευταίο και πιο σημαντικό: Ποτέ μα ποτέ δεν διακινδυνεύουμε την ασφάλεια του μωρού. Ακόμη και για την πιο σύντομη βόλτα με το αυτοκίνητο, βάζουμε το μωρό στο ειδικό καθισματάκι του και αποφεύγουμε να το κρατάμε στην αγκαλιά μας.

plus one: Μην ξεχάσεις να πάρεις μέρος στον super διαγωνισμό που οργανώνουν τα Babylino Sensitive και να διεκδικήσεις το πιο μεγάλο δώρο της χρονιάς!

Μεγάλος Διαγωνισμός BOOM x Babylino Sensitive: Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Happy Baby Christmas», τα Babylino Sensitive σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε τις πάνες του μωρού σας για έναν χρόνο! Πώς; 

1. Follow @boommag.gr

2. Follow @babylino.greece

3. Comment «Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σημαίνει…»

Δείτε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού εδώ. Για να πάρετε μέρος, πατήστε ΕΔΩ