5 γρήγοροι & εύκολοι τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας για το Πάσχα

Μαρία Ιωαννάτου
Thu, 29/04/2021 - 12:37

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τον εορτασμό του Πάσχα και οι προετοιμασίες δεν σταματούν! Αν είστε νονά και έχετε τελειώσει με τις υποχρεώσεις απέναντι στο βαφτιστήρι σας, ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να ασχοληθείτε με την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού σας. Οι παρακάτω ανέξοδες ιδέες θα σας βάλουν πιο γρήγορα στο εορταστικό κλίμα, με αποκορύφωμα το εορταστικό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα!

1. Κρεμαστά αυγά σε κλαδιά

Αρκεί μια βόλτα στα μαγαζιά με είδη διακόσμησης για να βρείτε αυτά τα κρεμαστά αυγά σε διάφορα μεγέθη και χρώματα! Κρεμάστε τα σε αποξηραμένα κλαδιά που μπορεί να έχετε σε βάζα στο σπίτι σας, ή εναλλακτικά σε γλάστρες.

Φωτογραφία από Kaja Reichardt (Unsplash)

2. Αυγά μέσα σε αυγά!

Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό centerpiece για το coffee table σας! Πώς; Κρατήστε το μισό περίβλημα από αυγά που έχετε χρησιμοποιήσει, ζωγραφίστε το αν θέλετε και γεμίστε το με μικρά πλαστικά αυγά. Έτοιμη η φωλίτσα σας!

Φωτογραφία από freestocks (Unsplash)

3. Λαμπάδες σε κηροπήγια

Οι χρησιμοποιημένες λαμπάδες της οικογένειας από το περσινό Πάσχα είναι ένας όμορφος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα κηροπήγια που ίσως έχετε στο σαλόνι σας. Αν μάλιστα είναι όμορφα στολισμένες και δεν πρόκειται απλώς για λευκά κεριά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό!

Φωτογραφία από Veronika Jorjobert (Unsplash)

4. Φωλιά από κλαδιά

Μια βόλτα στο πάρκο για να μαζέψετε μικρά κλαδάκια μπορεί να σας δώσει το πιο εντυπωσιακό πασχαλινό διακοσμητικό για το coffee table ή την τραπεζαρία σας! Φτιάξτε μια φωλιά από αληθινά κλαδάκια, βάλτε μέσα δύο αυγά στο φυσικό χρώμα τους και γύρω-γύρω προσθέστε φρέσκα άνθη!

Φωτογραφία από Ioana Motoc (Pexels)

5. Μην ξεχάσετε το πασχαλινό τραπέζι!

Ένας όμορφος τρόπος για να καλωσορίσετε τους φίλους και συγγενείς στο εορταστικό τραπέζι του Πάσχα είναι αυτός που βλέπετε παρακάτω. Τυλίξτε ένα αυγό με την πετσέτα του κάθε καλεσμένου και τοποθετήστε το μέσα στο πιάτο του. Θα ενθουσιαστεί!

Φωτογραφία από Dominika Roseclay (Pexels)

BOOM TIP: Το φετινό είναι το δεύτερο Πάσχα που αναγκαζόμαστε να γιορτάσουμε σε καραντίνα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ας βρούμε λοιπόν μερικούς τρόπους να το περάσουμε πιο ευχάριστα, ξεκινώντας από τη διακόσμηση του σπιτιού μας!