Barilla | Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά σε σχήμα καρδιάς και 5 απολαυστικές συνταγές για να πείτε «σ’ αγαπώ» την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Boom Team
Mon, 12/02/2024 - 13:05

Για την Barilla, που εδώ και 145 χρόνια κάνει τα τραπέζια μας πιο γευστικά, η απόλυτη κίνηση αγάπης είναι να μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας μια μακαρονάδα. Για τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, λοιπόν, το αγαπημένο μας brand ζυμαρικών δημιούργησε ένα limited edition pasta cut σε σχήμα καρδιάς και 5 απολαυστικές συνταγές που αναδεικνύουν με τον πιο όμορφο τρόπο την αγάπη, δείχνοντας πόσο εύκολο είναι να πείτε «σ' αγαπώ» με ένα ποιοτικό πιάτο ζυμαρικών και δίνοντάς σας ταυτόχρονα την έμπνευση να δημιουργήσετε πιάτα για αυτούς που αγαπάτε.

Barilla Love Tin Box: Επετειακή συσκευασία Tin Box

Ο έρωτας περνάει… από το στομάχι!

Βάσει της παγκόσμιας έρευνας που ανέθεσε η Barilla στην YouGov, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην Ελλάδα (47%*) εκδηλώνουν την αγάπη τους μαγειρεύοντας για τους αγαπημένους τους, ενώ το 67% πιστεύει ότι αγάπη σημαίνει να επιστρέφεις στο σπίτι και να βρίσκεις το αγαπημένο σου φαγητό. Παράλληλα με τα πιο παραδοσιακά φαγητά που σχετίζονται με την αγάπη, τα ζυμαρικά παίζουν επίσης ρόλο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για τους Έλληνες, καθώς το 32% συμφωνεί ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ ζυμαρικών και αγάπης και συγκεκριμένα η καρμπονάρα είναι για το 46% η συνταγή που συνδέεται με την αγάπη.

Οι 5 συνταγές που δημιούργησε η Academia Barilla συνοδεύουν το νέο limited edition σχήμα ζυμαρικών «καρδιά» Cuori Barilla, που σχεδίασε η εταιρία συνδυάζοντας λείες επιφάνειες και ραβδώσεις, και εναρμονίζοντας αυτές τις δύο υφές ως μια ένδειξη ενότητας και σύνδεσης.

Barilla Love Gift Box: Επετειακή συσκευασία-κουτί σε σχήμα καρδιάς

Οι συνταγές που εμπνεύστηκε η Academia Barilla αναδεικνύουν αυτό το ιδιαίτερο σχήμα ζυμαρικών και είναι ιδανικές για να ενώσουν δύο αγαπημένους μέσα από μία απολαυστική γαστρονομική συμφωνία υφών και γεύσεων.

Με κρέμα Parmiggiano Reggianno και λεμόνι,σάλτσα αρακά και κόκκινα λουλούδια: Επετειακή Συνταγή

«Ο συμβολισμός των δύο καρδιών που ενώνονται σε αυτό το limited edition ειδικό σχήμα ζυμαρικών με ενέπνευσε να δημιουργήσω αυτές τις συνταγές, που αντικατοπτρίζουν μια αίσθηση αρμονίας και συμπληρωματικότητας. Μέσα από αυτές, στόχος μου είναι να μεταδώσω το πάθος που τροφοδοτεί αυτές τις στιγμές, γιατί όταν τα λόγια δεν αρκούν, τα ζυμαρικά μιλούν στην καρδιά», αναφέρει ο Marcello Zaccaria, διάσημος σεφ της Barilla και International Ambassador της Iταλικής Kουζίνας, που επιμελήθηκε τις 5 συνταγές.

Με κρέμα μπακαλιάρου και αλμυρή ζαμπαγιόνε με τοματίνια κονφί: Επετειακή Συνταγή

It’s gift time!

Τα μοναδικά επετειακά δώρα που περιλαμβάνουν τα limited edition ζυμαρικά σε σχήμα καρδιάς Cuori Barilla, μαζί με τις 5 συνταγές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, θα μπορούν να κερδίσουν οι καταναλωτές συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς, που διοργανώνει η Barilla στις σελίδες της σε Facebook & Instagram, από τις 8 έως 15 Φεβρουαρίου, για να εκφράσουν την αγάπη τους στους αγαπημένους τους μέσα από ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών. Παράλληλα, οι 5 συνταγές, καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για τους διαγωνισμούς, θα είναι διαθέσιμες στο website που δημιούργησε η Barilla ειδικά για αυτήν την ενέργεια.

Με κρέμα από κονφί τομάτας, λάδι βασιλικού, εσπεριδοειδή και τυρί Burrata: Επετειακή Συνταγή
Με παντζάρι σε φοντί παρμεζάνας και σχοινόπρασο: Επετειακή Συνταγή

Τη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Barilla μάς καλεί ακόμα μία φορά να κάτσουμε στο τραπέζι με τους αγαπημένους μας, για να απολαύσουμε ένα ρομαντικό γαστρονομικό ταξίδι, εκφράζοντας την αγάπη μέσα από την προετοιμασία ενός λαχταριστού πιάτου ζυμαρικών.

Βρείτε τις συνταγές και περισσότερες πληροφορίες εδώ!

* Όλα τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από παγκόσμια έρευνα της YouGov για λογαριασμό της Barilla, σε 1.009 ερωτηθέντες που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 στην Ελλάδα.