BOOM library: Η Λυδία και η Άννα μας ξεναγούν στον θαυμαστό κόσμο των βιβλίων Διόπτρα…

Εύα Ανυφαντή
Mon, 09/09/2019 - 17:00

Όπως όλα τα περιοδικά, έτσι και το «boom» έχει τους «βιβλιοκριτικούς» του: Και ποιοι άλλοι θα μπορούσαν να μας προτείνουν καλύτερα βιβλία από την Άννα και τη Λυδία, δύο πανέξυπνα δίδυμα, οκτάχρονα κορίτσια που διαβάζουν ασταμάτητα κι έχουν αυστηρή αλλά εμπεριστατωμένη άποψη!

boom_library

«Πρωτάρης μπαμπάς»

των Lionel Pailles & Benoit Le Goëdec

Κατηγορία: Οικογενειακή φροντίδα

Τώρα που η μαμά έχει στην κοιλιά της τα δύο νέα μικρά αδερφάκια μας, του είπαμε να διαβάσει αυτό το βιβλίο που γράφει μέσα τα πάντα για τα μωρά, κι έχει και πάρα πολλά κόλπα. Έτσι, έμαθε ακόμα περισσότερα για το τάισμα και γιατί κλαίνε τα μωρά. Κι έτσι ο μπαμπάς μας έγινε ο καλύτερος του κόσμου!

boom_library

«Μια αγκαλιά» & «Μια στιγμή»

της Μαρίνας Γιώτη

Αγαπημένο βιβλίο του μπαμπά είναι το «Μια αγκαλιά»! Δε μας το έχει πει, αλλά το ξέρουμε, γιατί, όταν το διάβασε, μας πήρε αγκαλιά κι έκλαιγε δυο ώρες! Η ίδια συγγραφέας, η κυρία Μαρίνα Γιώτη, έχει γράψει κι ένα βιβλίο για μαμάδες και γιους, το «Μια στιγμή», που όταν ο μπαμπάς το χάρισε στη γιαγιά μας, έκλαιγε και εκείνη. Μα τι γίνεται με αυτά τα βιβλία;!

boom_library

«Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο»

των Alexander Jessica & Sandahl Iben Dissing

Κατηγορία: Οικογενειακή φροντίδα

Λοιπόν, μαμά, θα σου πούμε το μυστικό μας: Ξέρουμε πως κάθε φορά που πάμε στην Ειρήνη να παίξουμε, στέκεσαι στο παράθυρο να δεις αν περάσαμε σωστά τον δρόμο απέναντι. Γι’ αυτό, τώρα που μεγαλώσαμε πια, θέλουμε να σου πούμε να μην ανησυχείς τόσο πολύ για εμάς. Έτσι κι αλλιώς, έχεις διαβάσει το βιβλίο «Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο», που λέει πώς να αντιμετωπίσουμε κάθε άσχημη στιγμή και να έχουμε εμπιστοσύνη. Οπότε, να εμπιστεύεσαι κι εσύ εμάς λίγο παραπάνω...

boom_library

 

«Ο Μπλου χαίρεται την κάθε στιγμή»

του Louison Nielman

Σειρά Ζεν για Παιδιά

Αυτό είναι το αγαπημένο μας βιβλίο! Γιατί μας ηρεμεί με έναν μαγικό τρόπο όταν μας το διαβάζει η μαμά. Και καταλαβαίνουμε πως τελικά το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή και να έχουμε υπομονή. Και εντάξει, μετανιώνουμε και λίγο για κάθε φορά που γκρινιάζουμε όταν δε γίνεται αμέσως το δικό μας. (Μερικές φορές έχουμε δίκιο όμως!)

boom_library

 

 

«20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο»

των Rosalba Troiano & Jacopo Olivieri

Σειρά

Συναρπαστικές ιστορίες

Από αυτό το βιβλίο, κάθε βράδυ, πότε η μαμά και πότε ο μπαμπάς, μας διαβάζουν από μια ιστορία για μια διάσημη γυναίκα. Έτσι μάθαμε πως το γλυκό πάβλοβα, που τρελαινόμαστε κι εγώ και η Άννα, πήρε το όνομά του από την μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα, που έγινε η καλύτερη μπαλαρίνα επειδή έκανε κάθε μέρα πάρα πολλές ώρες προπόνηση. Και πως η τέλεια κολόνια της μαμάς, που γράφει «σανέλ» και καμιά φορά πάμε και βάζουμε κρυφά, πήρε το όνομά της από μια κυρία που την έλεγαν Κοκό Σανέλ και έφτιαχνε τα καλύτερα ρούχα και καπέλα, αλλά στην αρχή κανείς δεν πίστευε πως είναι η καλύτερη…

boom_library

 

 

«Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ»

των Isabel Munoz & Jane Kent

Σειρά Μικρά παιδιά μεγάλα όνειρα

Το βιβλίο αυτό, που μιλάει για τον Μότσαρτ, μας το διαβάζει ο μπαμπάς συνήθως τις Κυριακές και μας βάζει να ακούμε και τον «Μαγικό Αυλό», που είναι η αγαπημένη μας όπερα. Στο βιβλίο λέει πως ο Μότσαρτ ήταν ένα παιδί-θαύμα κι έγραψε τα πρώτα του έργα όταν ήταν 5 χρονών, και πως έπαιζε πολλά μουσικά όργανα. Έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε του χρόνου η Λυδία μαθήματα πιάνου κι εγώ μαθήματα βιολιού! Μέχρι τότε όμως θα κάνουμε συνέχεια πατίνι!

boom_library

«Ολίβια: Η πιο καλή μου φίλη!»

των Meredith Costain & Danielle McDonald

Κατηγορία Παιδική λογοτεχνία

Η Ολίβια είναι φανταστική! Είναι πολύ αστεία, έχει φοβερές ιδέες και πάρα πολλή πλάκα! Κι έχει ένα τετράδιο που γράφει εκεί τα πάντα! Από τότε που το διαβάσαμε, αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Κι έτσι, τώρα έχουμε κι εμείς από ένα τετράδιο και κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε γράφουμε εκεί όλα μας τα μυστικά!

boom_library

 

Website: www.dioptra.gr

Instagram: @dioptrabooks

Facebook: Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications