Εκπαιδευτήρια Δούκα: Στο D-ικό μας Νηπιαγωγείο κάθε παιδί είναι μοναδικό!

Boom Team
Thu, 22/04/2021 - 21:14
0 Comments

Όλοι οι γονείς είναι σε θέση να γνωρίζουν τις κλίσεις και τις αδυναμίες του παιδιού τους, πώς λειτουργεί καλύτερα, με ποιον ρυθμό μαθαίνει, τι του αρέσει και τι όχι... Το μεγάλο τους άγχος λοιπόν όταν το παιδί τους περνάει την πόρτα του πρώτου σχολείου, του Νηπιαγωγείου, είναι το πώς θα προσαρμοστεί στις νέες, πρωτόγνωρες συνθήκες κι αν οι εκπαιδευτικοί θα ενσκήψουν στις ανάγκες του και θα αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες και αυτή τη μοναδικότητά του. Στα εκπαιδευτήρια Δούκα, γνωρίζουν πολύ καλά πως κάθε παιδί είναι μοναδικό και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται... 

 

Ακούμε τον ρυθμό κάθε παιδιού

Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης, κάτι που είναι απολύτως σεβαστό. Γι' αυτό, μέσα από τη στενή συνεργασία σχολείου και οικογένειας, η διδασκαλία νέων εννοιών γίνεται με διεπιστημονική και ολιστική προσέγγιση. Οι μαθητές συμμετέχουν σε μικρές ομάδες παιδιών σύμφωνα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, κι έτσι, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όλοι έχουν κατακτήσει τους γνωστικούς και κοινωνικο-συναισθηματικούς τους στόχους, με βάση πάντα τον ρυθμό ανάπτυξης κάθε παιδιού.

Εδώ μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι!

Το πρόγραμμα στο Νηπιαγωγείο των εκπαιδευτηρίων Δούκα είναι βασισμένο στην απόκτηση γνώσεων μέσα από το παιχνίδι. Παίζοντας με υλικά όπως ο πηλός, το χώμα, το νερό (messy-sensory play) τα παιδιά χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους και ανακαλύπτουν τη γνώση όπως αυτή αναδύεται μέσα από το παιχνίδι! Σε αυτό βέβαια βοηθάει και ο καταπράσινος κήπος, που, εκτός από ατέλειωτο παιχνίδι και αθλητικές δραστηριότητες, φιλοξενεί κομποστοποιητή, για βιωματική περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και φυτώρια, όπου τα παιδιά φυτεύουν και παρακολουθούν την πορεία των δικών τους φυτών. 

Ξέρουμε πότε τα παιδιά είναι έτοιμα

Χάρη στην καθημερινή παρουσία Ψυχολόγου-Ειδικής Παιδαγωγού στο Νηπιαγωγείο, πραγματοποιούνται με ευφάνταστους και παιχνιδιάρικους τρόπους ειδικοί έλεγχοι, με σκοπό την ολοκληρωμένη προετοιμασία του κάθε παιδιού για την Α' Δημοτικού. Ελέγχεται, για παράδειγμα, η άρθρωση, η "ώριμη" χρήση της λαβής του χεριού, η αβίαστη διασύνδεση ενός ήχου, δηλαδή μιας φωνούλας, με ένα γράμμα. Έτσι, διαπιστώνεται η ετοιμότητα για τη μετάβαση, το ότι δηλαδή τα παιδιά είναι έτοιμα να μεταβούν στο Δημοτικό. 

Βρισκόμαστε πάντα "Εν Κινήσει" 

Μέσα από αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα αξιολόγησης κινητικού συντονισμού, που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με την Ψυχολόγο του Νηπιαγωγείου και έμπειρη επιστημονική ομάδα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δίνεται έμφαση σε θέματα σχετικά με την υγεία και καλλιεργούνται έννοιες όπως η ευεξία, η σημασία της σωστής διατροφής και μια κουλτούρα δραστήριου τρόπου ζωής. Επιπλέον, ανιχνεύεται η τυχόν ύπαρξη κινητικών δυσκολιών και αμέσως ακολουθεί η σωστή κι εξατομικευμένη αντιμετώπισή τους. Έτσι, μέσα από ειδικές παρεμβάσεις που βασίζονται σε ειδικά αθλητικά παιχνίδια, διορθώνονται κάποιες αδέξιες κινήσεις των παιδιών που μαρτυρούν έλλειψη συντονισμού και μπορεί συχνά να τα φέρνουν σε αμηχανία.

Επιλέγουμε "Στάση Ζωής"

Ειδικές βιωματικές δράσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών, τα ευαισθητοποιούν σε αξίες, κοινωνικές δεξιότητες και θέματα όπως η οικολογία, ο πολιτισμός, ο εθελοντισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ασφαλής χρήση του διαδικτύου. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να συμμετέχουν σε δράσεις εθελοντισμού αλλά και σε πολιτιστικές δράσεις, να χρησιμοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο προσέγγισης της γνώσης (δράσεις STEAM και ρομποτικής), ενημερώνονται για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου και αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη. 

 

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Website: www.doukas.gr

Διεύθυνση: Μεσογείων 151, 15126, Μαρούσι

Τηλέφωνο: 210 6186000

Email: info@doukas.gr

Facebook: DoukaSchool

Instagram: @doukas_school