Έρευνα της Fisher-Price αποδεικνύει πως το παιχνίδι κάνει καλό όχι μόνο στους μικρούς αλλά & στους μεγάλους | “Ας γίνουμε πάλι παιδιά”!

Εύα Ανυφαντή
Wed, 29/04/2020 - 18:30

Εσείς γνωρίζατε πως το παιχνίδι ωφελεί όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους γονείς; Η νέα έρευνα της Fisher-Price με τίτλο «Παιχνίδι για Όλους» σε συνεργασία με την Dr. Jacqueline Harding, επίκουρη καθηγήτρια στο Middlesex University και διεθνή εμπειρογνώμονα στην ανάπτυξη των παιδιών και στη νευροφυσιολογία αποδεικνύει πως όταν παίζουμε μαζί, όλοι "κερδίζουμε"!

Το παιχνίδι κάνει καλό στην υγεία!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αποδεικνύεται πως το παιχνίδι με τα παιδιά μειώνει τα επίπεδα άγχους, ενισχύει την ευζωία, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη διανοητική ικανότητα, και βέβαια, εκτινάσσει τις εκκρίσεις της ωκυτοκίνης, γνωστής και ως ορμόνη «της αγάπης», η οποία παράγεται στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια ουσιαστικού παιχνιδιού με τα μικρά. Μάλιστα, το πηγαίο γέλιο που προκύπτει την ώρα του παιχνιδιού με τα παιδιά, μπορεί να ισοδυναμεί με το «τρέξιμο σε διάδρομο», καθώς μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να δυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα όπως μία μέτριας έντασης άσκηση.

Το παιχνίδι κάνει καλό στην οικογένεια!

Tο διαδραστικό παιχνίδι μπορεί να μας βοηθήσει να χτίσουμε μια γερή σχέση με τα παιδιά. Μην ξεχνάτε, πως η μεγαλύτερη ανάγκη ενός παιδιού (μετά τα προφανή), είναι η στενή ανθρώπινη επαφή. Όταν λοιπόν οι γονείς βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με το παιδί, κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον στα μάτια, μοιράζονται συναισθήματα. Αυτή η επαφή μεταξύ ενός ενήλικα και ενός μικρού παιδιού που το νοιάζεται και απολαμβάνει το να είναι μαζί του, είναι η ουσιαστική «εκπαίδευση» που χρειάζεται πραγματικά το παιδί. Ποιοτικά, ευφάνταστα παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν τη βάση ενός «διαλόγου» μέσα από τον οποίο τα παιδιά και οι γονείς θα αναπτύξουν έναν νέο κώδικα επικοινωνίας. Έτσι, διασκεδάζουν και οι δύο με τα ίδια πράγματα, δημιουργούν κοινά σημεία αναφοράς και κοινές, ευχάριστες μνήμες!

«Ας γίνουμε πάλι παιδιά!»

Γι' αυτό λοιπόν, η παγκόσμια καμπάνια της Fisher-Price «Ας Γίνουμε Πάλι Παιδιά», που καλεί τους ενήλικες να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια και να ανακαλύψουν εκ νέου τη χαρά του παιχνιδιού, είναι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο πιο επίκαιρη από ποτέ. Το παιχνίδι ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά μπορεί να λειτουργήσει ως «εμβόλιο» ενάντια στο αυξημένο άγχος που ο COVID-19 έχει προκαλέσει σε όλους.  Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι τα πλεονεκτήματα του παιχνιδιού και να φέρουμε την παιχνιδιάρικη διάθεση πίσω στη ζωή μας. Και φυσικά, τα πιο κατάλληλα άτομα για να μας το δείξουν αυτό είναι τα ίδια μας τα παιδιά! Το να κάθεστε και να παίζετε μαζί τους δεν είναι μόνο το καλύτερο που θα συμβεί στο παιδί σας αλλά και ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε εσάς ως γονείς!

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ | 7 ΠΟΛΥΤΙΜΑ TIPS 

#1 Αφιερώστε χρόνο μαζί: Τα τρία πρώτα χρόνια του παιδιού είναι καθοριστικής σημασίας για τη δημιουργία μιας ουσιαστικής σχέσης. Προσπαθήστε ανά δύο μέρες να επαναφέρετε κάποια παιχνίδια που έχετε κρύψει ενδιάμεσα και δείτε τη χαρά του παιδιού σας καθώς θα τα ανακαλύπτει ξανά. Γίνετε όσο πιο ευρηματικοί μπορείτε, και μην ξεχνάτε, πως κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ανανεώνεται και το δικό σας μυαλό με φρέσκες, παιχνιδιάρικες ιδέες και μειώνεται το άγχος σας.  

# 2 Απολαύστε τα καλά της καθημερινότητας: Ειδικά σε στιγμές χάους (όπως είναι η πανδημία), οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη για περισσότερη σταθερότητα. Γι' αυτό μπείτε σε πρόγραμμα, θα κάνει καλό σε όλους! 

# 3 Το να είμαστε κοντά μετράει: Γίνετε το ασφαλές «λιμάνι» για το παιδί σας, κι ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνει τι γίνεται, θα μπορεί μαζί σας να είναι ήρεμο. Διαλέξτε παιχνίδια που θα σας φέρουν κοντά και μην προσπαθήσετε να «διδάξετε» αλλά να περάσετε καλά. Η χαρά θα δώσει ένα boost και στους δύο!


# 4 Κοιταχτείτε στα μάτια: Ξεχάστε για λίγο τις οθόνες και παρακολουθήστε το παιδί, δείτε πώς αντιδράει, επικοινωνήστε πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό θα δυναμώσει τον μεταξύ σας δεσμό. 

# 5 Βάλτε Φαντασία: Χρησιμοποιήστε ένα παιδικό τηλέφωνο, δοκιμάστε διαφορετικές φωνές και μπείτε στη σφαίρα της φαντασίας. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και ξαναζήστε τη χαρά του «παίζω» χωρίς οδηγίες χρήσης και θα δείτε πως παίζοντας θα νιώθετε ευτυχισμένοι!

# 6 Εξασκείστε το μυαλό σας: Αυτοσχεδιάστε και προσπαθήστε να παίξετε χωρίς οθόνες. Η δημιουργικότητα είναι πάντα μια καλή άσκηση για το μυαλό. 


# 7 Ένα-Δύο-Τρίγωνο: Ένα «Τριγωνικό Παιχνίδι» είναι το κατάλληλο σχήμα παιχνιδιού. Εσείς, το παιδί και το παιχνίδι αρκούν για να δημιουργήσετε κοινές εμπειρίες. 

 

Η νέα καμπάνια της Fisher - Price, μιας εταιρείας που εδώ και 90 χρόνια έχει ταυτίσει το όνομά της με τα ποιοτικά και καινοτόμα παιχνίδια, περιλαμβάνει μία σειρά από διαφημιστικά video που προβάλλουν τα πολυαγαπημένα παιχνίδια Fisher-Price, μεταξύ των οποίων ένα video 60 δευτερολέπτων με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό John Goodman, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ . Επίσης, δημιούργησε μια σειρά από μοναδικά online παιχνίδια που μπορείτε να βρείτε εδώ και θα σας κάνουν παρέα για όσο ακόμα μένουμε σπίτι! 

Site: www.fisher-price.com/el

Facebook: FisherpriceGR

Youtube: FisherPriceGR