Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η ανατροφή του γιου της, ο τοκετός και οι σκέψεις της για την καισαρική τομή

Boom Team
Tue, 03/10/2023 - 13:53

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση έχει παρουσιάσει στιγμές από το δικό της «ταξίδι» στη μητρότητα μέσα από τα social media, δημοσιεύοντας οικογενειακές φωτογραφίες και εκφράζοντας τις σκέψεις της.

Το ίδιο, κατά κάποιον τρόπο, έκανε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη και την εκπομπή του MEGA, «Μεγάλη Εικόνα». Η 30χρονη μίλησε για τον γιο της, Νίκο, και το πώς φαντάζεται τη σχέση τους στο μέλλον, για τον τοκετό της, ενώ δεν δίστασε να μοιραστεί με το τηλεοπτικό κοινό και την άποψή της για την καισαρική τομή.

Instagram: @eriettakourkouloulatsi

Μια μεγάλη αγκαλιά…

«Θέλω ο γιος μου να αισθάνεται ότι έχει μία αγκαλιά όταν εκείνος τη χρειάζεται. Αυτό θα ήθελα να καταφέρω και να έρχεται σε εμένα όταν τον προβληματίσει κάτι. Θέλω να είναι το αυθόρμητο τηλεφώνημά του σε εμένα», δήλωσε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, αποκαλύπτοντας ότι η ίδια δεν είχε τέτοιου είδους σχέση με τη μητέρα της, Μαριάννα.

«Σε εμένα, η μαμά μου δεν είναι το αυθόρμητο τηλεφώνημα. Η μαμά μου είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που λατρεύει τα παιδιά της, αλλά δεν είναι παραδοσιακή μαμά. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την αγάπη της προς εμάς και για το τι είναι ικανή να κάνει αν κάποιος πειράξει τα παιδιά της», ανέφερε η 30χρονη χαρακτηριστικά.

Ο τοκετός και η άποψή της για την καισαρική τομή

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση συζήτησε με τη Νίκη Λυμπεράκη και για τον τοκετό της, στον οποίο ήταν παρούσα η μητέρα της, ενώ εξέφρασε ξεκάθαρα την αντίθεσή της στην καισαρική τομή, όταν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος.

«Την ημέρα που γεννούσα, η μητέρα μου ήταν μέσα και ήταν σαν να είναι ο Θεός ο ίδιος μέσα», είπε για τη δική της γέννα, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την καισαρική τομή, ένα θέμα το οποίο έχει αναπτύξει και η ίδια μέσα από τα social media.

«Είμαστε- νομίζω- η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο ποσοστό καισαρικών τομών αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. Πολλοί γιατροί, για να ακολουθήσουν τον προγραμματισμό που θέλουν, χρησιμοποιούν τεχνικές μεθόδους τοκετού και οδηγούν τη γυναίκα σε έναν τοκετό που πιο πολύ εξυπηρετεί τους ίδιους, παρά τη μαμά. Για μένα ο τοκετός είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία, μια εμπειρία που θα έπρεπε να είναι πολύ πιο φυσική, γιατί είμαστε φτιαγμένες για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό, όπως είναι όλα τα θηλαστικά ζώα», είπε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση.

Και αμέσως η Νίκη Λυμπεράκη αναφέρθηκε στις γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν καισαρική τομή, λέγοντας πως δεν θέλουν να βιώσουν τον φυσιολογικό τοκετό, με την 30χρονη να σχολιάζει επ’ αυτού: «Αν μια γυναίκα επιλέξει και θέλει να κάνει καισαρική για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε ας το κάνει. Αλλά θα πρέπει να το κάνει γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Γιατί όταν οι γιατροί αυτό το επικοινωνούν ως την εύκολη λύση, πρέπει να ξέρουν ότι αυτό είναι ψέμα. Πρέπει να λένε στη γυναίκα τι σημαίνει καισαρική, τι σημαίνει ότι θα βλέπεις τις μαμάδες που έχουν γεννήσει φυσιολογικά μετά από μισή ώρα να περπατούν με τα μωρά τους αγκαλιά, ενώ εσύ θα έχεις κάνει ένα σοβαρότατο χειρουργείο, όπου έχουν κοπεί δεν ξέρω πόσες στρώσεις δέρματος και λίπους για να βγει από μέσα το παιδί και θα σου πάρει ως και 3 μήνες να συνέλθεις. Νομίζω ότι αν οι γυναίκες ενημερώνονταν με αυτόν τον τρόπο θα επέλεγαν να το κάνουν φυσιολογικά».