Γιατί το αλουμινόχαρτο έχει λαμπερή και θαμπή πλευρά; Εσείς το χρησιμοποιείτε σωστά;

Μυρτώ Κάζη
Mon, 29/01/2024 - 12:25

Το ρολό του αλουμινόχαρτου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας. Τυλίγουμε τοστ, φαγητά και οτιδήποτε σχεδόν βάζουμε στην τσάντα του παιδιού μας.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι πως το αλουμινόχαρτο και έχει σωστή και λάθος χρήση!

Απίστευτο;

 

Το αλουμινόχαρτο έχει μία γυαλιστερή πλευρά και μία θαμπή πιο ματ πλευρά.

Ποια πρέπει όμως να χρησιμοποιείτε ανά περίσταση;

Αρχικά να δούμε γιατί υπάρχουν αυτές οι δυο πλευρές; Κατά τη διαδικασία παραγωγής του η μία πλευρά του αλουμινόχαρτου έρχεται περισσότερο σε επαφή με τους κυλίνδρους άρα αποκτά γυαλάδα και η άλλη πλευρά μένει πιο θαμπή.

Mε βάση τους κατασκευαστές όμως, η σωστή πλευρά για να τυλίγετε τα τρόφιμα είναι η γυαλιστερή! 

BOOM MORE TIPS:

  • Μην τυλίγετε με αλουμινόχαρτο όξινα φαγητά 
  • Μη βάζετε αλουμινόχαρτο στον πάτο του φούρνου για να προστατέψετε τον φούρνο σας. Είναι πιο πιθανό να τον καταστρέψει.
  • Αν ψήνετε ένα κρέας τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο για να κρατήσει τα υγρά του και να παραμείνει ζουμερό. 
  • Μην βάζετε ποτέ αλουμινόχαρτο στον φούρνο μικροκυμάτων.