Γράμμα στο μωρό μου: «Πρώτη φορά γιορτάζω ως μητέρα»

Boom Team
Sun, 09/05/2021 - 08:00

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας και την καμπάνια αισιοδοξίας με τίτλο «Babylino Mother's Day» που πραγματοποιούν τα Babylino Sensitive, παραθέτουμε αυτούσιο το γράμμα που μας έστειλε μια νέα μαμά, η οποία φέτος γιορτάζει για πρώτη φορά τη σημερινή ημέρα. Είμαστε σίγουρες πως θα ταυτιστούν όλες οι νέες μαμάδες... 

Μωρό μου, σήμερα γιορτάζω για πρώτη φορά.

Κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι τη ζωή μου πριν έρθεις εσύ. Όμως, δεν μπορώ να με θυμηθώ. Ήρθες και πλημμύρισες την ύπαρξή μου με συναισθήματα, ξυπνάω και κοιμάμαι με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη.

Σήμερα, στη Γιορτή της Μητέρας, γιορτάζω, αν και δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Σε κοιτάζω και δεν μπορώ να το πιστέψω... 

Γιορτάζω και το οφείλω σε εσένα. 

Γιορτάζω την ίδια τη ζωή. Τη δική σου ζωή, που ήρθε και έφερε στη δική μου ακόμα μεγαλύτερη ευτυχία.

Γιορτάζω την αισιοδοξία. Μαζί σου ξέρω πως μπορώ να αντιμετωπίσω τα πάντα.

Γιορτάζω τη δύναμη της γυναίκας. Ακόμα είναι νωπά στο σώμα μου τα σημάδια της γέννας και του θηλασμού. Τα κοιτάζω στον καθρέφτη και χαμογελάω.

Photo: Liana Mikah | Unsplash 

Η στιγμή που γεννήθηκες, το δευτερόλεπτο εκείνο έχει εντυπωθεί στο μυαλό μου και δεν μπορώ να το βγάλω. Δεν θέλω! Θέλω να το ανακαλώ και να το σκέφτομαι συνέχεια. Γιατί εκείνο το μαγικό λεπτό ο κόσμος μου σταμάτησε να γυρίζει και ξαφνικά… έγινα μαμά! Για να μπορώ να γιορτάζω σήμερα…

Θέλω να βγω έξω στον δρόμο και να φωνάξω. Γιατί ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΩ!

Και γιορτάζουμε μαζί, μωρό μου, σε μια μέρα που τόσο καιρό τη γιόρταζα ως το παιδί της μαμάς μου. Σήμερα όμως πέρασα στην αντίπερα όχθη και γιορτάζω κι εγώ ως μαμά. Τώρα καταλαβαίνω πώς αισθάνεται η δική μου μαμά, και πόσα συναισθήματα βίωσε κι εκείνη σε όλες τις γιορτές της μητέρας που πέρασαν.

Μωρό μου, σήμερα θέλω να γιορτάσω μαζί σου! Να σε αγκαλιάσω διπλά, να σε χαρώ όσο περισσότερο μπορώ και να σου εκφράσω ένα μεγάλο, αληθινό, συγκινητικό, απύθμενο ευχαριστώ που σήμερα μου έκανες αυτό το δώρο: να μπορώ να γιορτάζω.

Photo: Pixabay | Unsplash 

Και, παρότι είμαι εργαζόμενη, σύζυγος, φίλη, πάνω από όλα αισθάνομαι μαμά και γι’ αυτό σήμερα γιορτάζω με τέτοιο ενθουσιασμό!

Happy Mother's Day σε όλες τις μαμάδες εκεί έξω που διαβάζουν αυτό το γράμμα και αισθάνονται όπως εγώ!

Μεγάλος Διαγωνισμός BOOM x Babylino Sensitive: Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Babylino Mother's Day», τα Babylino Sensitive σάς δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε τις πάνες του μωρού σας μιας ολόκληρης χρονιάς! Πώς; Επισκεφτείτε τη σελίδα της Babylino στο Facebook και:

1.Comment «Μαμά είναι…»: Συμπληρώστε τη φράση «Μαμά είναι…» με σχόλιο κάτω από το post του διαγωνισμού

2.Tag 2 φίλους: Κάντε mention 2 φίλους σας στο ίδιο σχόλιο κάτω από το post του διαγωνισμού

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ