Είναι γεγονός, πως τα μπάνια, τα παιχνίδια και τα θαλάσσια σπορ ανοίγουν την όρεξη σε μικρούς και μεγάλους! Τι θα λέγατε για κρέπες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ Μύλοι Αγίου Γεωργίου;
Προετοιμασία: 30 λεπτά | Αναμονή: 30 λεπτά | Ψήσιμο: 20 λεπτά | Μερίδες: 6 | Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Προετοιμασία: 40 λεπτά | Ψήσιμο: 30 λεπτά | Μερίδες: 6-8 | Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Σκεύη: Μίξερ με λεπίδες, ταρτιέρα 22 εκ., κατσαρολάκι Σκεύη: μπολ, τηγάνι, ταψί
Θα χρειαστείτε: Για τις κρέπες • 125 γρ. αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου • 200 γρ. φρέσκο γάλα • 2 αυγά • 50 ml νερό • ½ κουτ. γλυκού αλάτι • βούτυρο για το τηγάνι
Για την μπεσαμέλ • 1 φάκελο μείγμα για Μπεσαμέλ Μύλοι Αγίου Γεωργίου • 500 ml πλήρες γάλα • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Για τη γέμιση • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο • 250 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβα) • 200 γρ. τυρί γκούντα • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο • αλατοπίπερο
Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα προς βήμα!
Για τις κρέπες
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 30 λεπτά.
- Σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 22-24 εκ., σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μια κουτάλα από το μείγμα και καλύπτουμε όλο τον πυθμένα του τηγανιού.
- Ψήνουμε για ένα λεπτό και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.
Για την μπεσαμέλ
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Για τη γέμιση
- Σε δυνατή φωτιά βάζουμε ένα µεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό.
- Πλένουμε τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
- Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά από την κάθε πλευρά για 5-6 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κι, αφού κρυώσουν λίγο, τα ψιλοκόβουμε.
- Σε καθεμία από τις κρέπες μας βάζουμε λίγο από το φιλέτο κοτόπουλο, καλαμπόκι, λίγο τυρί, 1-2 κουταλιές σούπας από την μπεσαμέλ και τυλίγουμε.
- Τοποθετούμε τις κρέπες σε ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις.
Keep in mind:
- Δεν πρέπει να ξεχνάμε το βούτυρο σε κάθε κρέπα! Το βούτυρο βοηθάει ώστε να μην κολλάνε αλλά και να μην καίγονται προτού προλάβουμε να τις γυρίσουμε.
- Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμες για γύρισμα όταν σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνειά τους.
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, καλοκαιρινό τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας το εξώφυλλο!