Τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι κι είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές ελληνικό πρωινό! Γνωρίζατε ότι μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας εύκολα και γρήγορα; Αρκεί να έχουμε την κατάλληλη συνταγή και πολύκαρπο αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου, με υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες και άρα υψηλή διατροφική αξία!
Πολύκαρπα κουλούρια
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Αναμονή: Μιάμιση ώρα | Ψήσιμο: 25 λεπτά | Συνολικός χρόνος: 2 ώρες περίπου | Μερίδες: 17 | Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Σκεύη: μπολ, ταψί ή λαμαρίνα
Θα χρειαστείτε:
- 1.000 γρ. αλεύρι Πολύκαρπο Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 100 γρ. μαργαρίνη (λιωμένη και σε θερμοκρασία δωματίου)
- 30 γρ. μέλι
- 20 γρ. αλάτι
- 550 γρ. νερό
- ηλιόσπορους
How to
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαργαρίνη, σε ένα μπολ. Προσέχουμε ώστε το νερό να είναι χλιαρό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.
- Αναμειγνύουμε τα υλικά μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομογενοποιημένη μάζα ζύμης. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργήσουμε μια ζύμη ελαστική.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Κόβουμε τη ζύμη σε μερίδες βάρους 100 γρ. και τις πλάθουμε σε σχήμα φιτιλιού. Ύστερα από 10 λεπτά ξεκούρασης, δίνουμε στα φιτίλια τη μορφή κουλουριού και πιέζουμε ελαφρά την ένωση να κολλήσει.
- Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφού τα σκεπάσουμε με μια πετσέτα, τα αφήνουμε σε μέρος ζεστό για να φουσκώσουν (για 60 λεπτά περίπου).
- Βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό και αμέσως μετά στο μπολ με τους ηλιόσπορους. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 210°C, για 25 λεπτά.
Tip: Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα πολύσπορα κουλούρια στην κατάψυξη, αφού ψηθούν και κρυώσουν τελείως, τα τυλίγουμε καλά και τα βάζουμε μέσα. Για να τα αποψύξουμε, τα βρέχουμε ελαφρά και τα βάζουμε στον φούρνο για 6-7 λεπτά.
Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- Site: alevri.com
- Facebook: alevri.com.gr
- Instagram: myloiagiougeorgiou
- Youtube: Μύλοι Αγίου Γεωργίου
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, φθινοπωρινό τεύχος του BOOM που μπορείτε να ξεφυλλίσετε και online πατώντας πάνω στο εξώφυλλο!