Έχετε καλέσει φίλους για barbeque στον κήπο κι αναρωτιέστε τι επιδόρπιο θα φτιάξετε... Τι θα λέγατε για μια σοκολατένια τάρτα με φράουλες;
Προετοιμασία: 40 λεπτά | Ψήσιμο: 30 λεπτά | Μερίδες: 6-8 | Βαθμός δυσκολίας: μέτριο Σκεύη: Μίξερ με λεπίδες, ταρτιέρα 22 εκ., κατσαρολάκι
Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη | 180 γρ. αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου • 30 γρ. κακάο • 100 γρ. ζάχαρη • ½ κουτ. γλυκού αλάτι • 110 γρ. αγελαδινό βούτυρο, παγωμένο, σε κυβάκια • 2 κρόκους αυγών • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος • ½ κουτ. γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας Μύλοι Αγίου Γεωργίου
Για την κρέμα σοκολάτας | 200 γρ. κουβερτούρα • 200 ml κρέμα γάλακτος • ξύσμα από 1 πορτοκάλι • 2 κουτ. σούπας μέλι
Για το σερβίρισμα | 500 γρ. φρέσκες φράουλες • 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης
Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα-βήμα!
- Ξεκινάμε με τη ζύμη. Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μίξερ με λεπίδες και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν άμμος.
- Έπειτα βάζουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό. Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Με έναν πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας μας και τη στρώνουμε καλά με τα χέρια. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάρος (ρύζι ή ρεβίθια) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και τη λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
- Παράλληλα φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα να λιώσει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με τη γέμιση της σοκολάτας και τη μεταφέρουμε με προσοχή στο ψυγείο. Αφήνουμε για 2 ώρες ώστε να παγώσει καλά.
- Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες και σπασμένο φιστίκι Αιγίνης.
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, καλοκαιρινό τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!
