Happy mommy - Happy baby - Happy planet! Κι όμως, υπάρχει τρόπος να καταργήσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης !

Εύα Ανυφαντή
Mon, 17/01/2022 - 15:24

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, κι όσο ανίσχυροι κι αν νιώθουμε μπροστά στην κλιματική αλλαγή, έχουμε τη δύναμη να σώσουμε τον πλανήτη αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες, ξεκινώντας από την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης. Πώς όμως; Mαμά και managing director της εταιρείας Happy Mommy Happy Baby, που εισάγει 15 εκπληκτικά brands –ανάμεσά τους και τη Munchkin–, η Ελένη Καφετζοπούλου έχει σταματήσει εδώ και 3 χρόνια να χρησιμοποιεί πλαστικά μιας χρήσης, αντικαθιστώντας τα με επαναχρησιμοποιούμενα...

Photο: Στάθης Καλλιγέρης | Location: The Dalliance House

Ελένη, προτεραιότητα της Happy Mommy Happy Baby από την πρώτη στιγμή ήταν να συνεργάζεται με eco-friendly brands. Μίλησέ μας γι’ αυτή την επιλογή.

Στόχος μας πάντα ήταν και παραμένει η συνεργασία με εταιρείες που είναι νούμερο ένα στην κατηγορία τους, προσφέρουν άριστη ποιότητα, δίνουν λύσεις στην οικογένεια και φροντίζουν ώστε η κάθε αγορά να έχει πραγματική αξία για τον καταναλωτή. Παράλληλα, όλα τα brands που εκπροσωπούμε κάνουν εντατικές δράσεις και υιοθετούν πρωτοβουλίες με σκοπό την προστασία του πλανήτη. Επιπλέον, πρόσφατα δημιουργήσαμε στο site μας (www.b2baby.gr) μια ξεχωριστή κατηγορία, Eco, που περιλαμβάνει πολλά επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα, με σκοπό να γίνουν μέρος των καταστημάτων με τα οποία συνεργαζόμαστε και μέσα από αυτά να φτάσουν στον καταναλωτή.

Ως μαμά, από την εμπειρία σου, πόσο εύκολο πιστεύεις ότι είναι για ένα παιδί να αποκτήσει σήμερα οικολογική συνείδηση;

Η οικολογική συνείδηση δεν μπορεί να αποκτηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη, είναι μια φιλοσοφία, μια ηθική που χτίζεται από νωρίς, με μικρές καθημερινές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά. Το να πας στο σουπερ - μάρκετ με τη δική σου επαναχρησιμοποιήσιμη σακούλα, στο καφέ με το δικό σου coffee cup ή το να μην πατάς στη δουλειά σου άσκοπα την εντολή «εκτύπωση» είναι μερικά τέτοια παραδείγματα. Μαθαίνουμε να διατηρούμε τη φυσική ισορροπία και να μη μετατρέπουμε τον πλανήτη σε σκουπιδότοπο. Υιοθετούμε υγιή πρότυπα και πράξεις, γινόμαστε οι ίδιοι η αλλαγή που θα διαμορφώσει τα νέα δεδομένα.

Θεωρείς πως η νέα γενιά θα τα πάει καλύτερα από τη δική μας στο θέμα αυτό;

Η δική μας γενιά έμαθε την ανακύκλωση και την αξία της στο γυμνάσιο, και έχει βελτιωθεί. Για παράδειγμα, παλιά, θυμάμαι έντονα στα διόδια, πολλούς οδηγούς να πετούν την απόδειξη από το παράθυρο, κάτι που δεν συμβαίνει πια. Το ευχάριστο είναι ότι τα παιδιά μας τα πηγαίνουν ακόμα καλύτερα. Πλέον γνωρίζουν από την αρχή ότι ο σεβασμός για τον πλανήτη είναι σεβασμός για το ίδιο μας το σπίτι, τη ζωή μας! Ξέρουν σε ποιον κάδο ανακυκλώνουμε, προσέχουν να διατηρούν τις θάλασσες καθαρές, να μη σπαταλούν άσκοπα το νερό στη βρύση ή να παίρνουν μαζί τους το επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι για νερό!

Ελένη, ποια είναι τα αγαπημένα σου eco-friendly προϊόντα;

. Δεν αποχωρίζομαι ποτέ το μπουκάλι Chilly’s και το Coffee Cup μου. Έτσι, έχω καταφέρει να περιορίσω τη χρήση των πλαστικών μπουκαλιών και των χάρτινων ποτηριών.
Το Beeswax Wrap αποτελεί τη φυσική, οικολογική και βιώσιμη εναλλακτική στο πλαστικό και το αλουμίνιο, για να συσκευάζετε ή να αποθηκεύετε τρόφιμα. Πλένεται και χρησιμοποιείται ξανά ενώ είναι πλήρως βιοδιασπώμενο. Η διάρκεια ζωής του είναι περίπου ένας χρόνος.

 

Να μια βιώσιμη και εναλλακτική λύση για να αντικαταστήσουμε τις κλασικές μπατονέτες: επαναχρησιμοποιήσιμη μπατονέτα LastSwab της LastObject | Συσκευασία με 3 επαναχρησιμοποιούμενα ανοξείδωτα καλαμάκια Chilly's. (Περιλαμβάνει βουρτσάκι καθαρισμού)
Bumkins snack bags: Όλοι στο σπίτι βάζουμε τα σνακ για το γραφείο και το σχολείο σε αυτά τα snack bags!
Ναι, και τα παιχνίδια μπορούν να είναι eco-friendly! Wooden Animal Truck κατασκευασμένο από 100% πιστοποιημένο FSC ξύλο. Όλα τα χρώματα είναι με βερνίκι νερού, που είναι ασφαλές και μη τοξικό για τα παιδιά.
Κι όμως, αυτό το στιλάτο αδιάβροχο Trixie είναι κατασκευασμένο από 40 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια! Και η ασορτί ομπρέλα από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα!
Miracle Cup της Munchkin από τη σειρά Eco – με 100% ανακυκλωμένη και ανακυκλώσιμη συσκευασία | Το Lunch Bento Box με κουταλοπήρουνα είναι σχεδιασμένο για μικρές μερίδες και μικρά χεράκια, έχει 5 χωριστά διαμερίσματα και δεν στάζει. 

 

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!