Η απίστευτη ιστορία του δίχρονου αγοριού που έσωσε την οικογένειά του από τη φωτιά!

Boom Team
Mon, 31/01/2022 - 22:17

Η συγκλονιστική ιστορία ενός δίχρονου αγοριού που έσωσε την οικογένειά του από τις φλόγες κάνει τον γύρω του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες... Ήταν νωρίς το πρωί όταν το σπίτι του Nathan και της Kayla Dahl στο Τέξας τυλίχτηκε στις φλόγες. Το ζευγάρι όμως δεν μπορούσε να μυρίσει τον καπνό επειδή και οι δύο είχαν περάσει πρόσφατα Covid, γεγονός που είχε προκαλέσει την απώλεια όσφρησής τους.

Photo: WFAA/YouTube

Επιπλέον, οι συναγερμοί καπνού του σπιτιού τους δεν λειτούργησαν σωστά. «Είχαμε ολοκαίνουργιους συναγερμούς καπνού στο σπίτι μας, αλλά κανείς τους δεν λειτούργησε», είπε ο Nathan Dahl στο WFAA. Οι πυροσβέστες πιστεύουν ότι η φωτιά ξεκίνησε στο σαλόνι, όπου ο δίχρονος γιος των Dahl, Βrandon, κοιμόταν μαζί με τη μητέρα του, επειδή το μικρό παιδί ανάρρωνε επίσης από κορωνοϊό. Η Kayla λέει στο WFAA ότι ήθελε να μπορεί να τον ελέγχει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο Brandon ήταν αυτός που ξύπνησε και μύρισε τον καπνό που ερχόταν από τις φλόγες που είχαν πλησιάσει απειλητικά. «Σκούντηξε τη μαμά του στα πόδια ενώ έβηχε και φώναζε «μαμά, καίει!!», είπε ο Dahl, από το Άλβορτ του Τέξας, στο Good Morning America. «Γύρισα, κοίταξα και το μόνο που είδα ήταν φλόγες στην πόρτα!». Ο Brandon έχει τέσσερα αδέρφια που κατάφεραν να βγουν έξω με ασφάλεια. Δυστυχώς, η φωτιά κατέστρεψε ολόκληρο το σπίτι και τα πάντα μέσα σε αυτό.

«Δεν έχουμε καθόλου όσφρηση ακόμη, δεν μυρίσαμε τίποτα. Εξακολουθούσαμε να μην μυρίζουμε τίποτα ακόμη και όταν βγήκαμε έξω από το σπίτι. Αν δεν μας ξυπνούσε ο Brandon, δεν νομίζω ότι θα καταλαβαίναμε τι συμβαίνει. Όταν ήρθε και μας ξύπνησε, είχαμε οριακό χρόνο για να καταφέρουμε να βγούμε από το σπίτι. Η φωτιά  εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα! Μας έσωσε κυριολεκτικά!»

Photo: Spencer Davis @UNSPLASH

Δυστυχώς οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να σώσουν και πολλά από το σπίτι, καθώς η φωτιά κατέστρεψε τα πάντα. «Από τη μια στιγμή στην άλλη μείναμε χωρίς τίποτα. Ακούγαμε για ανθρώπους που έπαθαν το ίδιο και δεν καταλαβαίναμε τι ακριβώς σημαίνει το να χάνεις τα πάντα. Δεν έχουμε σπίτι, ρούχα, αυτοκίνητο. Δεν έχουμε τίποτα, κάηκαν όλα. Αλλά είμαστε πολύ ευγνώμονες που δεν έπαθε κανείς από εμάς τίποτα. Τα πράγματα ξαναφτιάχνονται. Μας έσωσε ο μικρός μας ήρωας»!

Η τραγική εμπειρία της οικογένειας είναι μια υπενθύμιση ότι κάθε οικογένεια πρέπει να έχει ένα σχέδιο διαφυγής κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία των ΗΠΑ λέει ότι οι γονείς πρέπει να είναι βέβαιοι ότι τα παιδιά τους ξέρουν δύο τρόπους για να βγουν από κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Συνιστούν επίσης να έχουν θέσει ένα συγκεκριμένο πλάνο για τα παιδιά που δεν μπορούν να βγουν έξω μόνα τους. Τέλος, οι γονείς θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους ξέρουν τι να κάνουν όταν ακούν έναν συναγερμό καπνού, αλλά και να έχουν επιλέξει έναν τόπο συνάντησης έξω από το σπίτι, ώστε τα παιδιά να ξέρουν πού να πάνε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: Motherly