Η ελληνική ομάδα ρομποτικής στις πρώτες του κόσμου

Boom Team
Sat, 09/11/2019 - 17:50

Η ελληνική ομάδα ρομποτικής «First Global Challenge Team Greece» εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα ρομποτικής First Global Challenge που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι,  κερδίζοντας το Χάλκινο Μετάλλιο για τον Μηχανικό Σχεδιασμό του Ρομπότ και την 6η θέση ανάμεσα σε 190 έθνη στην Παγκόσμια Γενική Κατάταξη.

ελληνική ομάδα ρομποτικής

Στην ομάδα συμμετέχουν 22 παιδιά ηλικίας 13-18 χρόνων που επιλέχθηκαν με κριτήριο τις γνώσεις και την ενασχόλησή τους σε τομείς όπως η επιστήμη και η ρομποτική. Η φετινή διοργάνωση είχε ως θέμα «Ocean Opportunities». Οι ομάδες καλούνταν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ από συγκεκριμένα υλικά που να συμβάλει στον καθαρισμό των ωκεανών.

Boom_elliniki_omada_robotikis

Η ελληνική ομάδα δημιούργησε τον «Ποσειδώνα», ένα ρομπότ που εκτός από την συμβολή του στον απορρύπανση του βυθού, συνδέει το παρόν με το παρελθόν και την τεχνολογία με τον μύθο και την ιστορία της Ελλάδας. Τα επόμενα σχέδια της ομάδας είναι η συμμετοχή σε διάφορα events, φεστιβάλ επιστήμης και εκθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και η οργάνωση και συμμετοχή σε δράσεις STEM για παιδιά και εφήβους, κυρίως με τη μορφή workshops εκπαιδευτικής ρομποτικής ανεξαρτήτου πλατφόρμας και προγραμματισμού. Μείνετε ενήμεροι για τις δράσεις της μέσα από την ιστοσελίδα της www.gnrt.eu.

 

Με πληροφορίες από: www.ipop.gr