Ποιος έχει όρεξη για γλυκάκι; Φτιάχνουμε γρήγορα, εύκολα και πεντανόστιμα blueberry muffins

Boom Team
Sat, 29/10/2022 - 16:15

Τα απογεύματα του φθινοπώρου θέλουν ένα καλό βιβλίο, απαλή μουσική και blueberry muffins. Συνοδεύουν υπέροχα, εκτός από το τσάι, τον χυμό ή τη ζεστή σοκολάτα και είναι η καλύτερη απάντηση στην απογευματινή όρεξη για γλυκό! Παίρνουμε αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου και ξεκινάμε...

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Ψήσιμο: 20 λεπτά | Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά | Μερίδες: 12 | Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Σκεύη: μπολ, φόρμα με θήκες για muffins

Θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. Φαρίν απ με 5 δημητριακά Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 55 γρ. λιωμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 60 ml ηλιέλαιο
  • 300 ml πλήρες γάλα
  • 170 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 220 γρ. φρέσκα blueberries

How to

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα, και τοποθετούμε τα ειδικά αντικολλητικά χαρτάκια για muffins σε καθεμία από τις θήκες της φόρμας.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το Φαρίν απ με 5 δημητριακά, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Πασπαλίζουμε τα blueberries με μία κουταλιά της σούπας από το αλεύρι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο, το γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μετά, ρίχνουμε τα blueberries και ανακατεύουμε με αναδιπλούμενες κινήσεις.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες γεμίζοντάς τες μέχρι επάνω και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφήνουμε τα muffins στη φόρμα να κρυώσουν για 10 λεπτά προτού τα αφαιρέσουμε.

Tips: 

  • Πασπαλίζοντας τα blueberries με λίγο από το αλεύρι βοηθάμε ώστε να μη βυθιστούν στο μείγμα.
  • Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τα ειδικά αντικολλητικά χαρτάκια, τότε θα πρέπει να βουτυρώσουμε και να αλευρώσουμε καθεμία από τις θήκες.

Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, φθινοπωρινό τεύχος του BOOM που μπορείτε να ξεφυλλίσετε και online πατώντας στο εξώφυλλο!